23948sdkhjf

Gourmetpris-dommere: Derfor valgte vi, som vi gjorde

Dommerpanelet, som i weekenden fandt fem vindere af Gourmetprisen 2021, arrangeret af Mejeriforeningen, havde følgende begrundelser for deres valg:


Konsummælksprodukter: Økologisk Årstidskefir fra Essens fra Arla Unika/Arla Christiansfeld Mejeri:
Markedets bedste kefir, der lægger nye dimensioner til, hvad en mælkekefir kan være. Det gælder både for den usædvanligt fyldige, cremede tekstur, den saftige syrlighed og den aromatiske kompleksitet og for de deraf følgende mangfoldige anvendelsesmuligheder, særligt i det søde køkken.

Årstidskefir er simpelthen for god til at være et specialiseret nicheprodukt - verden skal lære den at kende!


Smør: Gourmetsmør med ramsløg og sydesalt fra Lindved Mejeri:
Fantastisk vellavet urtesmør, der gør enhver fordom om smagstilsatte mælkeprodukter grundigt til skamme. Det er lykkedes at fastholde en krystalklar smag af ramsløg, der hverken er for skarp eller virkertør og træt, som det ofte er tilfældet.

Her er liv og uforfalsket velsmag hele vejen fra den strålende grønne farve og grundsmørrets topkvalitet til den naturlige smag af forårsfriske ramsløg.


Hårde oste: Økologisk grubelagret Vesterhavsost fra Thise Mejeri:
Den her har Thise ramt klokkerent! Indiskutabel vinder og konkurrencens eneste produkt med alle dommerstemmer i både indledende runde og finale. En vidunderligt velsmagende ost, der formår på samme tid at være smagsintens, kompleks, fast, cremet og utroligt nem at holde af.

En crowdpleaser med stor personlighed. Osten, man serverer for sin franske osteelskende ven for at sige: Se, hvad vi kan!


Bløde oste: Arla Unika Sort Himmel fra Arla Gjesing Mejeri:
Med Sort Himmel har Gjesing Mejeri og Arla Unika genopfundet blåskimmelkategorien på en original og ekstremt velsmagende måde. Dehydreringen giver en skærefast, men nougatblød tekstur, som smukt formidler ostens komplekse smag mellem dyb umami, salt, sødt, frugtigt og dyrisk.

Visuelt betagende og med talrige anvendelsesmuligheder i det varme køkken. Flot balanceret, og alligevel med mere af det hele.


Is: Økologisk Nougatis fra Ny Lundgård Ismejeri:
Flot og modig fortolkning af den klassiske nougat-disciplin, hvor karamellen ikke kun findes i krokanten, men er kørt ind i isen i en version, der går helt frem til kanten af, hvor meget varme sukkeret kan bære.

Men isen holder balancen perfekt i det frygtløst tilsmagte udtryk takket være en fyldig og velrørt grundis, der selv uden karamellen var konkurrencens bedste.


Produkterne smages blindt, og følgende kvalitetsparametre blev vurderet:
● Udseende
● Lugt
● Smag
● Grundsmagsbalance
● Mundfornemmelse/tekstur
● Flavorhelhed
● Balance
● Kompleksitet/synergi
● X-faktor


Dommerne vælger hver deres favoritter, og de bliver derefter enige om, hvilket produkt i hver kategori der fortjener at vinde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094