23948sdkhjf

De brugte millioner på høj virksomhed - nu er den gået konkurs

Virksomheden Kaya Herbs, som har dyrket økologiske krydderurter i op til syv etager med kunstigt lys i en fabrikshal i Aars i Nordjylland, er blevet taget under konkursbehandling af Skifteretten i Aalborg.

Det skriver nordjyske.dk.

Ifølge mediet har iværksætterne Claus Wimmer-Aune og Robert Pedersen, som stiftede Kaya Herbs i 2017, brugt seks-syv millioner kroner på at opbygge virksomheden. Udover egen kapital var pengene skaffet via crowdlending samt kapital fra Vækstfonden og en driftskredit fra Spar Nord.

Men nu er det slut, ifølge Claus Wimmer-Aune fordi gartneriet ikke kunne producere den forventede mængde krydderurter.

- Vi har mistet vores største kunde. Vi skulle dyrke dild, koriander og bredbladet persille til dem. Det viste sig, at vi havde svært ved at dyrke de krydderurter grundet problemet med klimaet, fortæller han til Nordjyske.

- Vi gik i forhandling med kunden om, hvorvidt de ville tage basilikum, mynte og estragon i stedet. Det ville de i et eller andet omfang gerne, men de var ikke i stand til at tage de mængder, vi kunne producere. Vi forsøgte at finde aftagere blandt grossister, men du kan ikke få det samme i pris for de økologiske varer der. Derfor kunne vi ikke fortsætte. Vi løb tør for penge, konstaterer Claus Wimmer-Aune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079