23948sdkhjf

Robotter letter arbejdet med tarteletter

Både hos Humlum Brød og Birkum Mejeri har man oplevet positive følgevirkninger ved at automatisere dele af produktionen.
Hvis danske virksomheder i fremtiden skal kunne konkurrere med lavtlønslande, er en øget automatisering i produktionen efterhånden et krav.

Det ved de hos Humlum Brød, som i samarbejde med BILA A/S investerede i to Kawasaki Delta Pickere til at tage op til 18.000 tarteletter op af bageforme i timen og en Kawasaki friarmsrobot, som håndterer bageformene bagefter.

Hermed opnåede Humlum Brød en besparelse på seks medarbejdere samt øget produktion og indtjening.

- Jeg var lidt spændt på, hvor mange folk vi egentlig kunne spare. Det har til fulde levet op til vores forventninger, og jeg havde ikke troet, at vi kunne spare de folk, som vi gør allerede på nuværende tidspunkt, siger Steen Harregaard, der er produktionschef hos Humlum Brød.

Forbedret arbejdsmiljø
Som en bonus glæder han sig over, at arbejdsmiljøet for medarbejderne er blevet bedre, da de nu er fritaget for længere ensidigt gentaget arbejde.

Samme overvejelser gjorde man sig hos Arla Foods, hvor Birkum mejeri netop har afsluttet et projektforløb med BILA A/S om automatisering af pakning og mixning af ostebægre.

- Med anlægget skåner vi vore medarbejdere for nogle af de miljøbelastende arbejdsopgaver, og vores produktionsflow er tilmed blevet væsentlige bedre, udtaler mejerichef på Birkum mejeri, Jesper Thomsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189