23948sdkhjf

Juicekonkursen: Allan Feldt var klar til at sælge, før der skete noget "fuldstændig uintelligent"

Efter at have haft nogle dage til at sunde sig oven på meldingen om, at hans juicefabrik er begæret konkurs, er manden bag Seimei i Nakskov, Allan Feldt, stadig skuffet og målløs.

Han fortæller til Food Supply, at han flere uger før konkursen, i samarbejde med bestyrelsen, arbejdede på at sælge virksomheden helt eller delvist. Det skyldtes dels, at likviditeten var sluppet op, og dels at medejeren SPG International ikke ville tilføre flere penge.

De bestræbelser så ud til at have særdeles gode chancer for at lykkes, fastslår han. 

Men da hans nu forhenværende forretningspartner, Susanne Gjørup fra SPG International, ud af det blå pludselig valgte at begære Seimei konkurs, faldt alt håb til jorden.

I forvejen havde Susanne Gjørup i slutningen af august meddelt, at hun ikke ville tilføre Seimei yderligere kapital, fortæller Allan Feldt.

- Det er helt fair, men en sådan beslutning og udmelding bør komme i ordentlig tid, så der også er tid nok til at forholde sig til realiteterne og sørge for at betale hver mand sit, siger han.

Møde med milliardvirksomhed var aftalt

- Jeg gik naturligvis i gang med at forsøge at sælge virksomheden, og jeg kontaktede flere mulige købere. En af dem er manden bag en virksomhed med egenkapital i milliardklassen, og han var så interesseret, at han straks inviterede mig til at komme og forelægge muligheden for den gode handel for hans egen bestyrelse her i slutningen af oktober.

- Jeg havde nævnt en pris på 35 millioner kroner, og det var der åbentbart interesse for. Nu kan han eller en anden køber så formentlig købe det en del billigere af konkursboet, fordi Susanne Gjørup valgte at begære os konkurs. Det er ikke bare ærgerligt, det er fuldstændig uintelligent og især uansvarligt over for kreditorerne, mener en skuffet Allan Feldt.

Han peger på, at hvis en almindelig handel havde fået den nødvendige tid til at falde på plads, ville alle Seimeis kreditorer have fået deres tilgodehavender. Nu vurderer han umiddelbart, at de står til at miste "et meget stort beløb".

Anden mulighed også forspildt

Ifølge Allan Feldt blev også en anden mulighed for at undgå konkursen forspildt. Han oplyser, at en samlet bestyrelse - med Susanne Gjørup som formand og hendes advokat Christoffer Galbo - onsdag i forrige uge besluttede at sælge fabrikken i Nakskov for at skaffe kapital. Aftalen var så at leje bygningen af den nye ejer. 

- Alle papirer var udfærdiget og godkendt af bestyrelsen og underskrevet af mig, men det salg nægtede SPG International senere samme dag at gennemføre og i stedet insistere på en fej konkursbegæring. Det betyder, at SPG, helt unødvendigt, er direkte årsag til, at små kreditorer og leverandører lider et tab, siger Allan Feldt.

Et salg af to ubelånte Seimei-ejendomme kunne have forhindret disse tab, da bestyrelsen efter salget helt udramatisk kunne have lukket ned solvent, nævner den nu hjemsendte stifter.

- Ingen kommentarer

Food Supply har været i telefonkontakt med Susanne Gjørup, der som del af familien bag Fætter BR-kæden kontrollerer en trecifret millionformue. Hun ønsker ikke at kommentere meldingerne fra Allan Feldt og vil således ikke fortælle, hvorfor hun fandt en konkurs ønskværdig.

- Jeg har ingen kommentarer, bortset fra, at jeg er frygteligt ked af det, og at det har været et flertal i bestyrelsen, der traf beslutningen, siger hun.

- Allan Feldt siger nogle ting om dig og din håndtering af sagen, som du måske vil finde træls og måske ville have lyst til at kommentere?

- Nej, det må stå for hans regning. Jeg vil ikke tage del i en skyttegravskrig, fastslår Susanne Gjørup.

Hun var i 22 måneder formand for den fem mand store bestyrelse, hvor SPG ifølge Allan Feldt selv fået indsat to andre medlemmer i forbindelse med, at SPG International i slutningen af 2019 købte godt en tredjedel af Seimei. Dermed var Allan Feldt og hans kone i mindretal i bestyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141