23948sdkhjf

Mega-ærgerligt: Fipros' kæmpestore Kina-kontrakt er kollapset

Den helt store kunde, som det hele oprindeligt var baseret på, er ude af billedet for mælkepulverproducenten Fipros Nutrition på Fyn.

Det fortæller Fipros-direktør Conny Twisttmann til Food Supply med henvisning til den millionkontrakt, som hun i december 2018 indgik med en kinesisk virksomhed om levering af store mængder mælkepulver til det kinesiske marked.

Kontrakten var årsagen til, at Fipros, der laver lønproduktion for en lang række danske og udenlandske fødevarefirmaer, besluttede sig for at bygge den nye fabrik med navnet Fipros Nutrition. Et projekt til omkring 100 millioner kroner.

Men nu er kineserne altså ude af billedet, og dermed en kontrakt, der tidligere har været omtalt som værende oppe i nærheden af en potentiel værdi af 300 millioner kroner.

Erstatning

- Vi har været nødt til at lukke aftalen ned, fordi kineserne ikke leverede det, de skulle, siger Conny Twistmann med henvisning til, at Fipros Nutrition ikke har modtaget de lovede recepter fra Kina.

- Vi  får en erstatning som et plaster på såret. Vi havde en stærk kontrakt, tilføjer direktøren, som ikke ønsker at oplyse erstatningsbeløbets størrelse.

- Det er slet ikke i nærheden af kontraktens værdi, men det er et fornuftigt beløb i forhold til at komme videre, siger hun.

- Betyder det her forløb, at I slet ikke skulle have bygget den nye fabrik?

- Havde vi ikke haft kontrakten, havde vi aldrig bygget den. Men jeg fortryder ikke, at vi gjorde det. En gang eller to har jeg nok tænkt "var det nu smart?", men på den anden side er jeg glad og lettet.

- Det blev ikke den helt fantastiske historie, vi havde regnet med, og det er mega-ærgerligt. Men vi har fået bygget en superflot fabrik, der er trukket en streg, og nu går vi videre med noget, vi virkelig tror på, bare med nye kunder, siger Conny Twisttmann.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095