23948sdkhjf

Kuldsejlet kontrakt åd hele Fipros' overskud - nu er ny rekord i sigte

Produktionen af pulver og geler var også i regnskabsåret 2020/21 en særdeles god forretning for lønproducenten Fipros på Fyn.

Men datterselskabet Fipros Nutrition, der producerer mælkepulver, tabte næsten ni milloner kroner, og dermed kom Fipros-koncernen samlet set ud af regnskabsåret med et underskud på 2,3 millioner kroner. Året før var der et plus på 11,8 milloner.

Ifølge Fipros-direktør Conny Twisttmann skyldes det samlede minus stort set udelukkende, at den aftale, som Fipros Nutrition havde om levering af store mængder mælkepulver til det kinesiske marked, alligevel ikke blev til noget.

Der var tale om en kontrakt til en potentiel værdi af 300 millioner kroner, men den kinesiske kunde kunne ikke levere de lovede recepter.. Kontrakten blev derfor revet i stykker i september i år, og Fipros Nutrition sikrede sig i den forbindelse en erstatning på et hemmeligt beløb.

Nye kunder tager tid

- I hele regnskabsåret fik vi jo ikke produceret det, vi havde regnet med til kineserne, men udgifterne til blandt andet lån og leasing var der alligevel. Samtidig kunne vi ikke for alvor tage nye kunder ind, fordi det kunne skabe problemer i forhold til Kina-kontrakten. Vi skulle være helt sikre på, at vi ikke kunne lastes for noget, konstatererer Conny Twisttmann.

- Men nu har vi fået udbetalt kompensationen fra Kina, så derfor kan vi sætte gang i hjulene, sådan som vi har stået og trippet for. Nu har vi frie tøjler til at finde nye kunder, og det er vi i fuld gang med. Men det er noget,  der tager tid at få i gang - for eksempel skal der designes dåser til nye kunder, inden produktionen kan gå i gang, nævner hun.

Om forskellen på bundlinje-plusset på 11,8 millioner i 2019/20 og minusset på 2,3 millioner i det nye regnskab fremhæver direktøren også en anden ting:

- Vi solgte 51 procent af vores afdeling i Sverige til svenske landmænd i løbet af 2019/20, og derfor var der et ekstraordinært højt beløb på bundlinjen. Nu har vi så på grund af problemerne med Kina-kontrakten fået et ekstraordinært dårligt resultat.

Ny rekord på vej

Under alle omstændigheder forudser Conny Twisttmann, at Fipros Nutrition også i 2021/22 må notere sig et minus, men langt fra så stort som i 2021/21. Og for Fipros kommer det til at gå særdeles godt, forudser hun.

- Der bliver fremgang for både Fipros og Fipros Nutrition. Moderselskabet Fipros klarede sig rigtig, rigtig godt i 2021/21, og det bliver endnu bedre i indeværende regnskabsår. Vi vokser støt og roligt på både top og bund, og der er lagt op til en ny rekordomsætning, siger Conny Twisttmann, der ikke ønsker at komme nærmere ind på omsætningens størrelse.

- Vores indtryk er, at hele fødevareindustrien i Danmark har virkelig travlt, og det smitter jo af på os, Når vores kunder har opbrugt deres egen kapacitet, kommer de til os og får produceret, tilføjer hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094