23948sdkhjf

Kyllingeslagteri lånte sig frem til at blive klogere

Med et tilbud om, at fødevareproducenter kan låne procesudstyr, før de beslutter sig for at købe, er udstyrsproducenten GEA rykket ind på prøve i en lang række virksomheder.

En af dem er fjerkræproducenten HK Scan, som for nylig afsluttede en sådan test af en ScanMidi-tumbler fra GEA.

HK Scan anvender både stiksaltning og tumblere til marinering af sine kyllingeprodukter. Men fabrikken var løbet ind i et kapacitetsproblem, hvilket gjort det nødvendigt at investere i enten nye stiksaltere eller nye tumblere. Det store spørgsmål har været: Hvad kan bedst betale sig?: At investere i nye stiksaltere? - eller i nye tumblere?

For at kunne besvare dette spørgsmål har GEA opsat en ScanMidi-tumbler til afprøvning i HK Scans fjerkræslagteri i Vinderup. Tumbleren var på prøve i tre uger, hvor der blev udført en række testkørsler - blandt andet blev der regnet på udbytte og rentabilitet.

Skepsis gjort til skamme

Fabrikschefen på HK Scan, Søren Bai, fortæller:

- Da GEA kom og foreslog en uforpligtende test af deres ScanMidi-tumblere hos os, var jeg faktisk noget skeptisk. Men min skepsis blev gjort til skamme. GEA’s applikationsteknikere har hver dag været med ude i produktionen og løbende optimeret tumbleren til vores produktion.

- Vi har selv haft en ansat med til alle testkørslerne, og han har fået et godt indblik i fordelene ved tumbleren. Ligeledes har vi selv regnet på testresultaterne i form af svind, udbytte, procestider og kvalitet.

Hk Scan overvejer stadig, om det ender med mere stiksaltning eller nye tumblere, men ifølge Søren Bai ser det umiddelbart ud til, at fabrikken kan opnå et højere udbytte og nogle bedre produkter ved at tumble.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093