23948sdkhjf

Sjællandsk producent af fødevareteknologi vil på børsen

Q-Interline, der udvikler og producerer højteknologiske analysesystemer, som optimerer produktionsprocesser i fødevareindustrien, vil noteres på First North-børsen. Det oplyser virksomheden i et udbudsdokument, der er offentliggjort fredag.

I alt vil Q-Interline udbyde mellem fire og fem millioner nye aktier til en nominel pris på 0,08 kroner stykket. Dermed står virksomheden til at hente et bruttoprovenu på 20-25 millioner kroner, hvis udbuddet bliver fuldtegnet. Det svarer til, at selskabet får en markedsværdi på 65-70 millioner kroner.

Allerede inden udbuddet har Q-Interline fået bindende forhåndstilsagn fra 57 investorer om køb af aktier til i alt 12,94 millioner kroner.

Et vigtigt næste kapitel

- Den planlagte børsnotering er et vigtigt næste kapitel i den del af Q-Interlines historie, som begyndte i 2017, hvor selskabets stifter Anders Larsen valgte at gøre plads til nye kræfter i selskabet. På baggrund af hans visionære tilgang til kundernes problemer, udviklede han grundstenen til de banebrydende patenterede analysekoncepter, som i dag er gjort strømlinede og skalerbare, siger bestyrelsesformand Birgit Vilstrup Olsen og fortsætter:

- Med optagelse til handel vil Q-Interline kunne realisere sit udviklingspotentiale og træde effektivt ind på et globalt marked, der er i konstant vækst. Vi er alle stolte over at få mulighed for derigennem at bidrage til at løfte Anders’ livsværk til de højder, det fortjener.

Q-Interlines teknologi giver mulighed for en hurtig analyse af fødevarer, hvor man på under 30 sekunder kan levere vigtige måleresultater til brug for kvalitetskontrol eller proceskontrol.

Vil træde ind i en ny æra

Virksomheden omsatte i 2020 for 19,4 millioner kroner og havde et underskud før skat på 2,5 millioner kroner. Eksportandelen udgjorde i 2020 cirka 60 procent, og andelen forventes øget væsentligt de kommende år.

De primære eksportmarkeder er Europa og Nordamerika, men Q-Interline har leveret analyseinstrumenter til talrige kunder på andre eksportmarkeder og har samlet leveret analyseinstrumenter i 39 lande. 

Ledelsens forventning er, at Q-Interline i 2025 vil omsætte for små 100 millioner kroner og have et driftsresultat på 20,8 millioner kroner.

- Vi har med støtte fra EU Horizon 2020 og Markedsmodningsfonden bevist, at vores vedligeholdelsesfrie teknologi er blandt de førende i branchen, ligesom vi allerede har solgt procesanalysatorer til de største mejeriselskaber i ni lande i verden. Efter 25 år er det nu tid til at træde ind i en ny æra for Q-Interline, hvor vi vil sætte fuld fokus på forretningsudvikling og turbo på væksten, siger CEO Martin Roithner Henriksen.

- Det handler ganske enkelt om, at vi skal være tættere på kunderne, og derfor skal vi udbygge vores egen salgs- og supportorganisation i strategiske markeder de kommende år, supplerer han.

Offentliggørelse af resultatet af udbuddet forventes at ske 9. november, og første handelsdag med selskabets aktier bliver 16. november.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11