23948sdkhjf

Sønderhaven Gaardmejeri henter tre medaljer ved international oste-konkurrence

- Så skete det.

Sådan skriver ejerne af Sønderhaven Gårdmejeri Preben Ørum og Marianne Simonsen på Facebook. 

De har netop deltaget i World Cheese Awards 2021, hvor mere end 4000 oste fra hele verden blev bedømt. Mejeriet deltog med i alt elleve oste.

Med sig hjem fra konkurrencen havde de tre bronzemedaljer. Det var ostene Rød Sol, Rød Sønderhaven og Vendsysselosten, der var lækre nok til at dommerne stemte dem ind på en tredieplads i de enkelte kategorier.

Det er fjerde gang, at det lykkes for Sønderhaven Gårdmejeri at få medaljer med hjem fra den internationale konkurrence, skriver Nordjyske.

- Vi laver alt 100 procent fra bunden, og det er jeg også helt overbevist om kommer til udtryk i smagen, siger Preben Ørum, der er glad for endnu en gang at kunne hente præmier hjem fra konkurrencen.

Sønderhaven Gårdmejeri har en årlig omsætning på omkring fem millioner kroner, og hovedparten af ostene leveres til grossister over hele landet og butikker i Nordjylland, hvor de har et særligt samarbejde med købmanden i Serritslev, der fungerer som en slags gårdbutik.

World Cheese Awards

Der er modtaget mere end 4.000 oste fra mere end 45 lande til konkurrencen. Disse bliver fordelt på omkring 90 borde som 250 internationale dommere fra branchen skal bedømme.

Hvert bord kan præmiere med bronze, sølv eller guldmedalje inden for hver af deres kategorier. Blandt de oste, der opnår guld, skal der vælges en, som er den bedste af alle og opnår benævnelsen Super Gold.

Disse bliver igen bedømt af overdommere (der er 16 internationale), hvor hver især udvælger en af dem, som de vurderer som den bedste, og disse oste bliver så de 16 finalister.

Osten, der her opnår det højeste antal point, kåres til ”Verdens Bedste Ost” uafhængigt af kategori.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062