23948sdkhjf

Tobiskvote ligger nu fast

De danske tobisfiskere får kun lov at fiske 23.000 ton i år, og det får flere nordjyske borgmestre til at kræve et møde med fødevareministeren.
De danske tobisfiskere må i år nøjes med at fiske efter en stærkt reduceret kvote på 23.000 ton, som står i kontrast til de tilladte 234.000 ton sidste år.

Det fastslog Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) i sidste uge.

Læs også: Arbejdspladser og eksport er på spil

Meldingen vækker ikke kun skuffelsen hos Danmarks Fiskeriforening. Også de lokale borgmestre i Thisted, Lemvig, Frederikshavn og Ringkjøbing-Skjern Kommuner samt regionsrådsformændene Ulla Astmann og Bent Hansen har reageret på meldingen ved at udbede sig et møde med fødevareminister Mette Gjerskov (S) i begyndelsen af juni.

- Vi har en fælles udfordring i at sikre rimelige rammevilkår for et erhverv, som har betydning for arbejdspladser og økonomi i mange lokalsamfund på vestkysten, og derfor er det igen i år bekymrende, at vi ser rammerne for tobisfisket fastlagt på et grundlag, som der ikke er enighed om, siger Lene Kjelgaard Jensen (V), borgmester i Thisted, til Nordjyske.

Læs også: Der er masser af tobis

Hun understreger, at tobisfiskeriet udgør en stor og vigtig del af den omsætning, der generes i havnene i både Hvide Sande, Thyborøn, Hanstholm og Skagen.

En omsætning, som ifølge borgmestrene kommer både industrien og hele lokalsamfundet til gode.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.859