23948sdkhjf

Salget af specialøl tidoblet på 10 år

En af danskernes mest indgroede vaner gennem generationer har i løbet af de seneste 10 år forandret sig dramatisk.
I 2002 udgjorde specialøl – øl der ikke kommer fra de største danske bryggerier – under to procent af det samlede ølsalg i Coop. De store bryggerier solgte altså 98 procent af alt det øl, danskerne drak. I dag er tallet cirka 70 procent.

- I Kvickly, som er største på specialøl, har de i år til dato udgjort 29 procent af vores samlede øl-salg. For hele året forventer jeg en andel på 22 procent, siger kategorigruppechef Kenn Thomsen, Coop.

Vil fremme danske øl
Specialøl er dels øl fra danske mikrobryggerier og lokale bryghuse, dels importeret øl. Det er især det sidste, der driver væksten i øjeblikket, men nu gør Kvickly en ekstra indsats for at fremme de små lokale danske bryggerier.

12 bryggerier er blevet inviteret til at udvikle hver deres specialøl til Kvickly, hvor de første 6 lanceres i denne uge og de næste 6 ugen efter. Kvickly gennemfører en afstemning blandt kunderne, hvor den øl, som flest kan lide, kommer til at indgå i varehuskædens faste sortiment.

- Væksten for de danske mikrobryggerier er taget af de seneste år. Vi ønsker at sikre mangfoldigheden af godt øl, der giver danskerne nye og spændende smagsoplevelser. Derfor vil vi for første gang på denne måde give små lokale bryggerier muligheden for at komme landsdækkende ud, siger Kenn Thomsen.

25 procent på specialøl
Han begyndte i Coop for netop 10 år siden, og da var de store danske ølmærker totalt dominerende. Siden er det samlede forbrug af øl faldet, og altså i høj grad flyttet fra de store mærker til mange forskellige små.

- Jeg tror, at udviklingen fortsætter, så hver 4. krone danskerne bruger på øl om 3 år vil være på specialøl. Danskernes drikkevaner har grundlæggende ændret sig og der kommer med initiativer som Kvicklys mange nye øl, siger Kenn Thomsen.

De 12 bryggerier, der er med i Kvicklys landsdækkende konkurrence er:
Bryghuset Braunstein, Fur Bryghus, Krenkerup Bryggeri, Thisted Bryghus, Rise Bryggeri, Ørbæk Bryggeri, Vejle Bryghus, Svaneke Bryghus, Nibe Bryghus, Indslev Bryggeri, Ærø Bryghus og Bryggeriet Vestfyen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125