23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fynsk rygeost skal EU-beskyttes

Løgismose-direktør Steen Aalund Olsen står i spidsen for et projekt, som skal sikre fynske producenter retten til rygeost.

Fynsk rygeost skal være en beskyttet betegnelse på linje med parmaskinke og græsk feta.

Det mener Steen Aalund Olsen, direktør i Løgismose, som sammen med Gundestrup og Arla Foods Thrane Mejeri har arbejdet på en fælles EU-ansøgning, der skal give produktet en såkaldt beskyttet oprindelsesbetegnelse.

- Det er et oprindeligt produkt, der er udsprunget fra Fyn i tidernes morgen. Det skal vi værne om, siger Steen Aalund Olsen til Fyns Amts Avis.

Han får opbakning fra en af medansøgerne:

- Det ligger lige til højrebenet. Fyn er eneste sted i hele verden, hvor man laver en frisk ost, som man ryger på halm, siger Jørgen Hoff fra Gundestrup Mejeri.

Får de tre osteproducenter medhold, må en rygeost i fremtiden kun kaldes for fynsk, hvis den fremstilles af fynsk komælk, ryges på strå og produceres på Fyn.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|