23948sdkhjf

Fisk og skaldyr skal blive en endnu bedre forretning

Alt hvad der kan udnyttes skal udnyttes på fisk og skaldyr, det er der nemlig penge i. Derfor har en stribe nordjyske virksomheder samme med Nordsøen Forskerpark indledt et forsøg med netop at udnytte alt.
Mellem 40 og 50 procent af fiskene og skaldyrene skæres i dag fra og ender som affald eller som dyrefoder. Men erfaringer fra Island og Norge, viser at der kan være mange penge at hente ved at udnytte en større procentdel af fisk og skaldyr. Det skriver P4 Nordjylland.

- Det handler ganske enkelt om at lave nye og finere madprodukter og bedre olier ud af fraskæringerne, siger direktør Karl Henrik Lauersen fra Nordsøen Oceanarium til P4 Nordjylland.

De udenlandske erfaringer indikerer at især det asiatiske marked kunne være værd at udforske.

Det nordjyske forsøg strækker sig over de næste par år og har et budget på over 17 mio. kr. med blandt andet støtte fra statens Fornyelsesfond. I alt 17 nordjyske virksomheder er ifølge P4 Nordjylland med i forsøget.

Karl Henrik Lauersen vil over for P4 Nordjylland ikke spå om fremtidige nye arbejdspladser som følge af nye produkter. Men i 2008 indbragte det Island over 200 mio. kr at forædle fraskæringerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094