23948sdkhjf

Lego-familie overtager en stor bid af milliardsuccesen Euro Cater

Fødevaregrossisten Euro Cater får en ny medejer i form af Lego-familien Kirk Christiansens selskab Kirkbi.

Det skriver FødevareWatch. Ifølge mediet overtager Kirkbi den ejerandel på 35 procent, som den britiske kapitalfond Intermediate Capital Group har haft de seneste godt otte år.

Rent teknisk sker det ved, at Euro Caters ledelse, der sammen med en stribe andre nuværende og tidligere medarbejdere ejer hovedparten af virksomheden, i første omgang køber Intermediate Capital Groups aktier. Når Kirkbi derefter overtager såkaldte præferenceaktier, vil Lego-ejerne komme til at eje 31 procent af fødevaregrossisten.

- Euro Cater står i en stærk position efter en travl periode gennem sommeren og efteråret. På trods af, at vores kunder og vi har udsigt til en udfordrende vinter, hvor der sandsynligvis vil være covid-19-restriktioner, har vi i ejerkredsen besluttet, at det nu er tid til at foretage det generationsskifte, som egentlig var planlagt til at finde sted i foråret 2020, siger Euro Cater- direktør Steen D. Pedersen til FødevareWatch.

Lang proces

Prisen på Intermediate Capital Groups andel er hemmelig, men før coronakrisen blev det anslået, at kapitalfonden kunne sælge sin ejerandel på 35 procent for over to milliarder kroner.

For to år siden kom det frem, at investeringsbanken Carnegie var "blevet hyret til en proces". Men i december sidste år oplyste økonomidirektør Henrik Ellegaard til Food Supply, at processen var sat i bero.

- Vi arbejdede på det helt op til coronaudbruddet, men timingen skal være bedre, end den er nu. Når tiden er til det, så skal vi igen have set på det, det er helt sikkert, fastslog han.

Euro Cater med hovedkvarter i Svenstrup i Nordjylland omfatter både Dansk Cater og Svensk Cater og dermed foodserviceleverandører som AB Catering og BC Catering.

Regnskabet for 2020/21 viser en omsætning på godt otte milliarder kroner og et resultat på 314 millioner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093