23948sdkhjf

Her er Årets Danske Bryggeri

ikke bange for at prøve nye ting, de har haner med ‘test batches’, et hyggeligt taproom og så er de netop blevet kåret til Årets Danske Bryggeri 2021. Det er Danske Ølentusiaster, der står bag kåringen af Årets Danske Bryggeri Fanø Bryghus er blev i weekenden kåret som Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Mikrobryggeriet Fanø Bryghus blev i weekenden kåret som Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Fanø Bryghus blev indstillet af hele fem lokalafdelinger; Varde, Esbjerg, Sønderborg, Middelfart og Ribe.

Bryghuset åbnede i 2006 – primært som et kontraktbryggeri, der bryggede for blandt andre andre Mikkeller og Evil Twin. Det var først i 2018, at det virkelig tog fart med en ny, lokal ejergruppe, der gav brygmester Steve Rold lov til at brygge det øl, som han gerne ville, nævner ølentusiasterne i en pressemeddelelse.

Fanø Bryghus er blandt kendt for sin Mango Mussolini og Red Wedding- og for bryggeriets kreative etiketter, som ofte sammen med øllens titel gengiver en lille smule danmarkshistorie.

Ved nomineringen af Fanø Bryghus skrev Danske Ølentusiasters lokalafdeling Sønderborg blandt andet:

- Fanø har et meget bredt sortiment og er ikke bange for at prøve nyt inden for smag og sammensætning. Her har den almindelige forbruger mulighed for at smage godt øl i alle afskygninger.

Lokalafdelingen i Varde skrev i sin nominering, at “Fanø Bryghus har udviklet sig fra ‘blot’ at være et bryggeri med en skænkestue til et egentligt brygværtshus med 14 haner – hvorpå der ofte er ‘test batches, der måske, måske ikke, kommer i handlen – og flere ugentlige smagninger, både på dansk og tysk.”

- De er ikke bange


Landsformand for Danske Ølentusiaster Klaus Rehkopff er enig i roserne til Fanø Bryghus.

- De er ikke bange for at prøve noget nyt og prøver at være så inkluderende som muligt. Som de skriver på deres hjemmeside: "It’s not our brewery, it’s yours", siger han.

Hos Fanø Bryghus konstaterer brygmester Steve Rold, at  han er overrasket over at vinde titlen, taget i betragtning at bryggeriets øl ikke er så nemme at finde på hylderne i de større byer.

- Vi er ikke så let tilgængelige, fordi vi er et lille bryggeri, der sælger det meste af vores øl enten fra bryggeriet eller i Esbjerg. Så man er lidt nødt til aktivt at opsøge os for at finde ud af, hvad vi laver, siger han.

Her er listen over de 10 bryggerier, der fik fleste stemmer:
Fanø bryghus: 148
Det Lille Bryggeri: 144
Thisted: Bryghus: 83
Ebeltoft Gårdbryggeri: 56
Frederikshavns Bryghus: 55
To øl: 53
Spybrew: 49
Alefarm: 42
People Like Us: 36
Herslev Bryghus: 36

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126