23948sdkhjf

Berrifine-direktør slipper ud af Kina

Direktør Jørgen Stølsgård fra Berrifine kan nu frit forlade Kina, som ellers har nægtet ham udrejse i flere måneder.
Flere måneders udrejseforbud fra Kina blev tirsdag dansk tid ophævet for Jørgen Stølsgård, der til daglig er direktør i frugtvirksomheden Berrifine i Ringsted.

Jørgen Stølsgård har i fem måneder været nægtet udrejse som følge af en flere år gammel retssag , og siden februar har han opfordret det danske diplomati til at hjælpe med at finde en løsning på sagen.

Ifølge DR/Sjælland skyldes ophævelsen af udrejseforbuddet dog direktørens egne advokater snarere end de danske politikere, og i en mail til samme medie giver Jørgen Stølsgård ikke udtryk for stor forståelse for hverken udenrigsminister Villy Søvndals eller handelsminister Pia Olsen Dyhrs ageren i sagen:

- For mig virker det som om de ingen indsigt har i virkelighedens verden i dagens Kina, skriver direktøren, hvis sag blandt andet blev taget op i Folketinget som et § 20-spørgsmål af Brian Mikkelsen (K) i midten af februar.

Jørgen Stølsgård – der selv har stor erfaring med at rejse og opholde sig i Kina, hvor han opholder sig mindst 40 dage om året – håber nu, at sagen kan bruges fremadrettet, så andre i hans sted undgår at havne i en lignende situation.

- Jeg håber sagen kan være medvirkende til, at der indgås en aftale med Kina, som forhindrer at forretningsfolk fremover tages som gidsler i kommercielle sager, skriver han i mailen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078