23948sdkhjf

Skattereform øger grænsehandlen

De indekserede afgifter i regeringens udspil til en ny skattereform vil blot øge grænsehandlen, advarer Dansk Erhverv.
Med et salg på 181 millioner liter øl og 220 millioner liter sodavand udgjorde grænsehandlen sidste år en betydelig andel af det samlede forbrug af drikkevarer herhjemme.

Nu advarer Dansk Erhverv, der blandt andre repræsenterer den danske detailhandel, så om, at regeringens nye skattereform kun vil være med til at skubbe udviklingen i den forkerte retning.

- Selvom handlen over grænserne udgør et større milliardbeløb og i forvejen kun har udsigt til at stige, så er det åbenbart ikke noget, der bekymrer regeringen. Det koster statskassen enorme summer og danske arbejdspladser – alligevel vælger regeringen at skrue endnu højere op for afgifterne med den nye skattereform. Det er stærkt beklageligt, siger markedsdirektør Henrik Hyltoft.

Han henviser til, at regeringen i det nye udspil til en skattereform vil lade adskillige afgifter stige med et samlet milliardbeløb, der i 2020 bliver til 2,75 mia. kr. om året.

- Vores kilder, som er leverandører til dagligvarehandlen, oplyser, at grænsehandlen er stigende - særligt efter de markante afgiftsstigninger så sent som i januar i år. Nogle vurderer helt op til 25 procent. Så der er desværre sket præcis det, vi forudsagde – grænsehandlen er steget på grund af afgiftsstigningerne og fedtafgiften. Og regeringens lægger nu op til at fortsætte ad samme vej, siger Henrik Hyltoft.

Læs også: Så omfattende er grænsehandlen

Ifølge markedsdirektøren gør afgifterne intet for den almene sundhedstilstand herhjemme, da forbruget er det samme, mens indkøbene blot lægges syd for grænsen og dermed uden om den danske statskasse.

- Når folk køber endnu flere varer syd for grænsen, betyder det, at man skubber skatteindtægter og detailindtægter ud af landet. Det er og bliver aldrig en god forretning for Danmark, pointerer markedsdirektøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078