23948sdkhjf

Retssag mod Tican bliver nu en realitet

Efter at  have overvejet  gennem længere tid har 98 landmænd nu besluttet sig for at sagsøge Danmarks næststørste slagterikoncern, Tican i Thisted.

Det skriver Finans,

Landmændene, der har kontrakt om at levere grise til Tican, mener, at koncernen er løbet fra sine løfter om afregningens størrelse. Med hjælp fra Landsforeningen af Danske Svineproducenter har de fået udarbejdet en juridisk vurdering af mulighederne for at vinde en retssag mod Tican.

- Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den dokumentation, vi har indsamlet, ikke skulle være tilstrækkeligt til at vinde en retssag. Både skriftligt og mundtligt har Tican altid lovet at levere en konkurrencedygtig afregningspris, som matcher niveauet fra markedslederen Danish Crown, siger en af leverandørerne, Jeppe Bloch Nielsen, til Finans.

Han er også formand i svineproducenternes landsforening.

Hos Tican afviser direktør Niels Jørgen Villesen ifølge Finans at kommentere udsigten til en retssag. Han vil heller ikke kommentere påstanden om, at leverandørerne skulle være blevet lovet en betaling, der matcher Danisjh Crowns..

Danish Crowns slagtekapacitet er p.t.. tæt på at  være maksimalt udnyttet, og koncernen har lukket  for tilgang af nye andelshavere - derfor kan de utilfredse Tican-leverandører få svært ved at finde andre købere af deres grise, nævner mediet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094