23948sdkhjf

Tican tavs om chef-fyringer - to skulle ud med omgående virkning

Med omgående virkning har Tican valgt at fyre to ledende medarbejdere

For kun to måneder siden valgte den 55-årige Niels Jørgen Villesen at træde tilbage som administrerende direktør hos Tican Fresh Meat i Thisted.

Han blev afløst af 30-årige Sebastian Laursen, der kom fra en stilling som økonomichef i samme virksomhed.

Sædet er knap blevet varmt under den nye direktør, før han nu har valgt at skifte ud i ledelsen. Mandag 13. juni modtog fabrikschef Torben Kock og projektleder Lindy Yde en fyreseddel med omgående virkning.

De fik besked på at rydde skrivebordet samme dag og forlade deres arbejdsplads.

Ønsker ikke at udtale sig

Ifølge et brev, som Nordjyske har fået tilsendt, var årsagerne til fyringerne "ændret strategisk fokus og reorganisering af produktionsledelsen."

Sebastian Laursen har ikke ønsket at stille op til interview med Nordjyske, der har sendt ham en mail med en række spørgsmål, som han har besvaret med:

- Det kan jeg desværre ikke svare på, da der er tale om personaleforhold.

Økonomiske udfordringer

Den nye topchef, Sebastian Laursen, har nok at se til for tiden.

Tican er ejet af den tyske slagteri-gigant Tönnies. Den satte omsætningsrekord ved seneste regnskab med 8,9 milliarder kroner. Alligevel fik koncernen et underskud på 35 millioner kroner. Årsagerne var primært corona.

Dette problem er koncernen ved at kigge på.

Et andet problem er langt mere presserende.

Tican har i flere måneder været i konflikt med sine leverandører. Det kan i sidste ende koste slagteriet adskillige millioner kroner.

Landmændene føler sig snydt, fordi Tican i december 2021 pludselig ændrede på den løbende tilbagebetaling, så svineproducenterne fik 25 øre mindre per kilo leveret svinekød, end de havde forventet.

Tican havde i flere år fulgt Danish Crowns afregningspriser, men valgte i december pludselig ikke at gøre det.

Model på pause

Den nye afregningsmodel er nu sat på pause, indtil Tican finder en løsning. Slagteriets leverandører truer fortsat med retssag. De mener, at de er blevet snydt for 100 millioner kroner.

Adm. direktør Niels Jørgen Villesen beklagede i april, at man ikke havde forklaret den nye afregningsmodel godt nok.

- Den udmelding var ikke forberedt godt nok. Ideen var god nok, men jorden var ikke gødet tilstrækkeligt. Vi skulle have inddraget vores leverandører tidligere i processen, sagde Niels Jørgen Villesen til Nordjyske i april, hvor han også understregede, at Tican de seneste 10-15 år havde givet en afregningspris, der var 10-15 øre højere end Danish Crowns.

Niels Jørgen Villesen afviste dengang, at hans fratrædelse hang sammen med den verserende konflikt

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093