23948sdkhjf

CP Kelco-boss frygter flytning ud af landet

Energiprisernes himmelflugt får fabriksdirektøren hos CP Kelco ved Køge, Martin Brauer, til at frygte, at produktionen må flytte til udlandet.

Det skriver TV2 Lorry om virksomheden, der udvinder fødevareingrediensen pektin fra citronskræller. Direktøren forventer ifølge tv-stationen en enorm ekstraregning på gas, el og energiafgifter - en regning, der i 2020 var på 45-50 millioner kroner, og som sidste år steg til 175 millioner, men som direktøren nu gætter på kan stige til 400-500 millioner i år. 

Derfor frygter Jørn Stryger lidt for, om fabrikkens amerikanske ejere – den amerikanske koncern J.M. Huber Corporation – fortsat vil have en fabrik i Danmark.

- Fremtiden kan måske se lidt sort ud, for jeg kan ikke fortænke vores ejere i fuldt ud at booke de fabrikker og produktionsenheder, vi har i Brasilien. Men på den lange bane skulle det her gerne gå over, så vi igen kan blive konkurrencedygtige med de her fabrikker, siger Jørn Stryger til TV2 Lorry.

Han henviser til, at andre pektin-fabrikker p.t. kan underbyde den danske pris, fordi de skal betale færre afgifter eller lavere energipriser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094