23948sdkhjf

Agnes Cupcakes i betalingsstandsning

Ejerne trækker sig og kassen er tom efter sidste vinters negative presseomtale af personalebehandlingen i den københavnske kagerkæde.
Agnes Cupcakes søger nye investorer, efter de nuværende ejere har trukket sig og efterladt en tom kasse i bagerkæden.

- Vores ejere blev skræmte af alt det, der er foregået i medierne, og de vil ikke komme med flere penge. Derfor står vi her og skal videre med virksomheden, og vi er i gang med at få nogle nye investorer ind, siger direktør og medstifter Kristian Vangsgaard til Børsen.

Navneskifte
Han henviser til vinterens negative medieomtale, hvor direktøren selv kom i modvind for blandt andet at kalde jobansøgerne for 'wannabe reality-tv-stars' samt indføre en tavshedspligt i ansættelseskontrakterne , som det kostede 250.000 kr. at bryde.

Kristian Vangsgaard er ikke selv medejer af Agnes Cupcakes, hvis hovedaktionær med en anddel på 74 procent er MH Finans, som ejes af Martin Haugaard. Han har – ifølge Kristian Vangsgaard – nu "trukket følehornene til sig" som en følge af vinterens medieomtale.

Agnes Cupcakes arbejder derfor på en rekonstruktion og skiftede i den forbindelse den 18. maj navn til Driftselskabet af 14.10.2010.

- Det er efter advokatens råd. Når vi bliver enige med en af køberne om at overtage virksomheden, så vil de gerne have, at det hedder Agnes Cupcakes igen, forklarer direktøren til Børsen.

Vækstplaner skrinlagt
Han fortæller, at selskabet i øjeblikket forhandler med tre potentielle investorer og at en afklaring kan være på plads allerede i næste uge.

Det er kun seks måneder siden, Kristian Vangsgaard over for Politiken drømte højt om at åbne 55 filialer overalt i Europa inden 2013.

I dag er alle øvrige projekter sat på standby, så længe rekonstruktionen af selskabet pågår.

Fakta: Hvad er rekonstruktion?

Reglerne om rekonstruktion findes i konkurslovens afsnit 1 A og er trådt i kraft 1. april 2011. Samtidig blev reglerne om betalingsstandsning og tvangsakkord ophævet. Der er dog vedtaget nogle særlige overgangsregler for de tilfælde, hvor en betalingsstandsning eller udsættelse af behandlingen af en konkursbegæring efter konkurslovens § 24 løber ind over de nye reglers ikrafttrædelsestidspunkt. I disse tilfælde løber sagerne videre til ”førstkommende udløb”, men kan herefter ikke forlænges eller udsættes yderligere.
Et af hovedformålene med den nye lov var at give regler, der åbner mulighed for videreførelse af virksomheder, som er levedygtige, men som er midlertidigt insolvente.
Når en rekonstruktionsbehandling er indledt, er der kun to mulige afslutninger på rekonstruktionen. Enten gennemføres rekonstruktionen med et indhold af et tvangsakkordelement, og skyldners eksistens bevares, eller skyldner tages under konkursbehandling. En rekonstruktion...ngsstandsning.
Begæringer om rekonstruktion indgives til skifteretten, som beskikker en rekonstruktør, typisk en advokat, samt en regnskabskyndig tillidsmand. En begæring om rekonstruktion adskiller sig på flere måder fra reglerne om betalingsstandsning, idet en begæring om rekonstruktion kan indgives af såvel en kreditor som af skyldneren selv. Derudover skal en rekonstruktion ifølge konkurslovens § 10 indeholde en tvangsakkord og/eller en virksomhedsoverdragelse.
Virkninger af rekonstruktion:
Skyldneren kan stadig disponere – f.eks. sælge varer, betale nødvendige, nye regninger og indgå aftaler – men større dispositioner (efter en konkret vurdering) kan kun foretages med rekonstruktørens samtykke. (For selskaber: Såfremt der er fare for, at skyldneren vil råde over ejendele til skade for kreditorerne, kan skifteretten bestemme, at rekonstruktøren skal overtage ledelsen af virksomheden).
Kreditorerne får løbende underretning fra rekonstruktøren om skyldnerens forhold.

Kilde: domstol.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125