23948sdkhjf

Kvalitetsbevidste kinesere skal spise danske fødevarer

Den kinesiske middelklasseforbruger efterspørger i stadig højere grad fødevarer af høj kvalitet, som forbindes med danske fødevarer.
Med en købekraft, der bare vokser og vokser, er den kinesiske middelklasse blevet mere fokuseret på fødevarekvalitet og -sikkerhed, og det giver danske fødevarer, der generelt er af høj kvalitet, en konkurrencefordel i forhold til billigere kinesiske produkter.

Og da Kinas fødevaredetailhandel forventes at vokse med over ni procent om året frem til 2016, planlægger Eksportrådet i Kina i samarbejde med danske brancheorganisationer en række forskellige fødevarefremstød i løbet af 2012.

Plan for charmeoffensiv:
Blandt de planlagte fremstød er dansk deltagelse ved China Fisheries and Seafood Expo (CFSE), Food & Hotel China (FHC) og The Shanghai Private Label Fair (PLMA).

CFSE i Dalian er den største af sin art i Asien og finder sted 6.-8. november. Messen er vokset med over 50% i løbet af de seneste fire år, hvilket underbygger kinesernes hastigt voksende appetit for fiskeprodukter, hvoraf importen i senere år er steget med over 20% årligt.

Fra 14.-16. november afholdes FHC China i Shanghai, hvilket er Kinas største messe for importerede føde- og drikkevarer. Messen skiller sig ud ved sit klare internationale fokus med 1100 deltagere fra over 70 lande.

Sidst men ikke mindst løber private label-udstilligen, PLMA, af stablen fra 12.-14. december i Shanghai. I kinesisk kontekst er private labels endnu i et tidligt vækststadie, men i takt med væksten i forbrugernes velstand og supermarkedernes fremvækst, vil private labels blive en vigtigere del af detailisternes sortiment.

For yderligere information, kontakt venligst:
Den Danske Ambassade i Beijing
Marie Louise Flach de Neergaard
Tlf.: +86 10 8532 9900
E-mail: marnee@um.dk

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08