23948sdkhjf

Mange fødevarevirksomheder transporterer mad i varme biler

Hver fjerde fødevarevirksomhed fik bøde eller advarsel, da Fødevarestyrelsen tjekkede blandt andet restauranters, kioskers og bageres kørsel med madvarer.

Kølekrævende varer skal transporteres ved højst 5 grader. og det levede mange af virksomhederne altså ikke op til, oplyser styrelsen.

Kontrollen foregik i sommerhalvåret 2021, hvor Fødevarestyrelsen gennemførte en stor kontrolkampagne af virksomhedernes afhentning og udbringning af varer.

- Det er bestemt ikke uden risiko, når de mindre virksomheder henter og bringer fødevarer, typisk i private biler, der også bliver brugt til mange andre ting. Ofte kniber det med mulighederne for at køle eller opbevare varerne hygiejnisk korrekt i bilerne, og så udgør transporten en risiko for fødevaresikkerheden, siger Ulrich Pinstrup, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

- Nødvendigt at stramme op

Under kontrolkampagnen fik 385 restauranter, kiosker, institutionskøkkener og bagere samt måltidskasseleverandører en målrettet kontrol af egne madtransporter. Af dem fik 24,7 procent en advarsel eller bøde for at overtræde reglerne.

Det største antal kontroller fandt sted hos fødevarevirksomheder, der selv henter varer hos et grossistsupermarked. I denne gruppe fik næsten hver tredje virksomhed (30,5 procent) advarsler eller bøder for at overtræde kravet om, at kølekrævende fødevarer skal transporteres ved en temperatur på under 5 grader.


- Vi kan se, at det er nødvendigt at få virksomhederne til at stramme op om madtransporterne. I Fødevarestyrelsen sætter vi ind med øget vejledning, og så vil vi bede brancheorganisationerne medvirke til at skabe større opmærksomhed om madtransporter ude i virksomhederne, siger Ulrich Pinstrup.

Heldigvis har mange virksomheder godt styr på reglerne. Det gælder blandt andet køkkener, der bringer mad ud til ældre, hvor der er givet meget få sanktioner, konstaterer Fødevarestyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093