23948sdkhjf

Danish Crown-direktør siger farvel efter 30 år

Efter godt 30 år i Danish Crowns tjeneste forlader driftsdirektør Preben Sunke efter eget ønske 1. maj koncernen for at at bruge mere tid på bestyrelsesarbejde og på "at se verden".

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Preben Sunke fik for knap  tre år siden rollen som Group COO og blev samtidig udnævnt til viceadministrerende direktør. I dag har han ansvaret for Group Sustainability, Globalt Indkøb, Group Supply Chain Excellence og Corporate Strategy.

- Som en del af den øverste ledelse har Preben Sunke sat sine tydelige spor på den strategiske udvikling af virksomheden gennem årene, både når det gælder styringen af økonomien og den faste ledelse af arbejdet med fusioner, opkøb, og risikostyring, konstaterer koncernen.

I de seneste år har han sat kursen og retningen for arbejdet med koncernens ambitiøse bæredygtighedsmål og drevet tværgående koncernprojekter som blandt andet den globale indkøbsfunktion.

Ansvar for 13 fabrikker


 Som ung bankmand blev Preben Sunke hentet fra Danske Bank til det daværende Tulip International for at få styr på de finansielle risici i selskabet. Senere fik han, lidt utraditionelt, i en periode ansvaret for produktionen på i alt 13 fabrikker i Tulip International. Herfra blev han hentet til Danish Crowns hovedkontor i Randers, hvor han i januar 2002 blev udnævnt til Group CFO, og medlem af direktionen.
 
Med Preben Sunke fratrædelse vil direktionen i Danish Crown fremover bestå af Group CEO Jais Valeur og Group CFO Thomas Ahle.

Preben Sunke er i dag bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit, Nykredit og Nykredit Realkredit samt sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125