23948sdkhjf

Good Food Group-direktør stopper: - Hun lykkedes med noget, men ikke med det hele

Efter mindre end to år som direktør i fødevarevirksomheden Good Food Group er Lillie Li Valeur stoppet med omgående virkning.

I en pressemeddelelse lader virksomheden forstå, at årsagen skal findes i, at Good Food Group ikke er vokset så meget,, som det var håbet. Lillie Li Valeur blev ansat 1. marts 2020 med den klare opgave at skabe vækst.

-. Markedsbetingelserne har ændret sig betydeligt, og det kræver, at vi formår at tilpasse os, både gennem den måde, vi adresserer vores kunder og markeder – og hvordan vi organiserer os internt. Derfor er vi enige om, at der er behov for en ny ledelsesmæssig tilgang for at kunne drive den fortsatte udvikling, vækst og samtidig styrke indtjeningen, siger bestyrelsesformand Jørgen Dirksen i pressemeddelelsen.

- Er der reelt tale om en fyring?

- Nej, der er tale om, at vi er nået til enighed om, at Lillie vil prøve kræfter med noget andet, og at vi synes, det vil være godt med nye øjne på forretningen, sigerJørgen Dirksen til Food Supply.

Ny direktør om 2-12 måneder

Han har selv taget over som midlertidig direktør og har derfor overladt posten som bestyrelsesformand til John Lesbo, der hidtil har været menigt bestyrelsesmedlem. Også det er midlertidigt.

- Når vi har fundet en afløser på direktørposten, bliver jeg selv formand igen. Vi er i gang med at lede, og der kommer nok til at gå mellem 2 og 12 måneder. I en situation som denne skal man passe på med at være for optimistisk, siger Jørgen Dirksen om direktørjagten.

Kort efter sin ansættelse fortalte Lillie Li Valeur til Food Supply, at hun ikke mindst skulle i gang med at gøre koncernens brands som Svansø og Skælskær langt mere kendte. Det er ikke lykkedes i det ønskede omfang, oplyser Jørgen Dirksen.

- Men det vil jeg ikke tilskrive Lillie. Den del er i en god proces, og der er lagt en rigtig god strategi, siger han.

- Hvad er det ellers, der er opnået og ikke opnået?

- Noget er lykkedes, og noget er ikke lykkedes. Men det holder vi internt, fastslår Jørgen Dirksen.

Toplinjen bevaret

Han hæfter sig ved, at det de seneste to år med Lillie Li Valeur ved roret er lykkedes Good Food Group at bevare toplinjen i en periode med corona.

2020-regnskabet viste en stigning i omsætningen fra 1,22 til 1,27 milliarder kroner. Men resultatet blev et minus på 3,5 millioner kroner efter skat. Året før var der et plus på 18,3 millioner.

Underskuddet skyldes dog helt særlige engangsomstændigheder, ikke mindst Good Food Groups opkøb af honningvirksomheden Jakobsens i slutningen af 2020, fremgår det af regnskabet.

Uden de særlige poster ville der i stedet for underskuddet på 3,5 millioner kroner have været et overskud på 13 millioner.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at covid-19 de seneste to år har begrænset mulighederne for at skabe vækst.

- Det gælder særligt nogle eksportmarkeder og inden for foodservice-sektoren, der har været betydeligt udfordret af gentagne nedlukninger, og denne del af forretningen udgjorde før udbruddet af covid-19 30 procent af den samlede omsætning, hedder det.

Good Food Group blev i slutningen af 2018 opkøbt af Maj Invest Equity efter at have været ledet og ejet af familien Christensen gennem mange år.

Koncernen producerer en meget lang række fødevareprodukter, blandt andet marmelader, dressinger, honning og saucer.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Lillie Li Valeur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094