23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ægproducenter efterlyser økologisk afklaring

De danske fødevaremyndigheders fortolkning af EU-reglerne spænder ben for øget salg og eksport af økologiske æg fra Danmark.

De danske fødevaremyndigheder er ikke på linje med kollegaerne i de øvrige EU-lande, og det koster i sidste ende på bundlinjen for de danske producenter af økologiske æg.

De er nemlig klar til at honorere den stigende efterspørgsel efter økologiske æg i både ind- og udland, men lovgivningen står i vejen.

- Så længe fortolkningen er strengere i Danmark, får vi økologiske æg ind af bagdøren fra Sverige, og mister samtidig et enormt potentiale i eksport af æg og ægprodukter, siger Ivan Jørgensen, direktør i Hedegaard Foods, ifølge DR/Nyheder.

Han henviser til, at de danske myndigheder mener, at økologiske høns skal have dobbelt så meget plads, som det er opfattelsen i Sverige.

I dag er cirka hvert fjerde æg, der sælges herhjemme, økologisk og salget stiger med 4-5 procent årligt.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|