23948sdkhjf

Hungry satser på dagligvarer: - Ingen kan håndtere hele befolkningen

Når Hungry træder ind på onlinedagligvaremarkedet, er stifter Morten Larsen ikke i tvivl om, at der er nok plads på markedet til dem

Da Hungry.dk i efteråret blev opkøbt af tyske Delivery Hero, skulle der nye boller på suppen. For selvom det går godt med madudbringningen herhjemme, er der stadig markedsandele at komme efter. 

Men ikke nødvendigvis i det marked. Der er snarere tale om dagligvaremarkedet, hvor takeaway-konkurrenten Wolt også har slået sig ned for nyligt. 

Det betyder, at Hungry.dk i løbet af 2022 også vil begynde at etablere de såkaldte dark stores - altså butikker, som ikke er åbne for offentligheden, men kun for de bude, der skal hente ordrer. 

Men konkurrencen er stor fra både Wolt og Gorillas samt Nemlig.com og både Coops og Føtex’ onlinedagligvareplatforme. 

Forskellige kunder

Ikke desto mindre tror stifter af Hungry,Morten Larsen på, at der er plads til Hungry på markedet. 

Det skyldes først og fremmest, at det er forskellige kunder, som de mange aktører skal kæmpe om. 

- De forskellige udbydere henvender sig til forskellige typer. Nogle henvender sig til folk, der vil købe stort ind til længere tid ad gangen. Vi kan levere på en halv time, så vores kunder kommer til at være dem, der kigger i køleskabet og finder ud af, at de mangler nogle enkelte varer, siger Morten Larsen. 

Det er også noget, som han tror på, fordi ejerne fra Delivery Hero har stor erfaring med netop denne model. 

- De har erfaring fra mange lande, og vi kan se, at det ikke er de store indkøb, men det man mangler her og nu, som folk køber ind. Og det er også kun sådan, det kan lade sig gøre, når vi skal udnytte den eksisterende flåde af bude på cykler og scooter. 

Early days

Grundlæggende er Morten Larsen godt klar over, at Hungry står over for en stor opgave, hvor andre kræfter - i hvert fald her til lands – har større erfaring med markedet, hvor det for Hungrys vedkommende er “early, early days”. 

Han spår ligeledes, at virksomheden næste år kommer til at være en tid, hvor markedet for alvor skal prøves af. Men han er sikker på, det kommer til fortsat at vokse. 

- Det er et gigantisk marked. Der er ingen i Danmark – eller resten af verden – som kan håndtere hele befolkningen. Så der skal mange spillere til for at få det til at gå op, lyder det fra Morten Larsen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125