23948sdkhjf

Takeaway-koncern lider markant tab efter store investeringer

Den tyske udbringningskoncern Delivery Hero har haft meget at se til det seneste år, hvor den her til lands har lanceret dagligvareudbringningstjenesten Gorillas og opkøbt Hungry.dk.

De investeringer betyder også, at Delivery Hero i Danmark kommer ud med et negativt årsresultat på 35 millioner kroner mod et plus på 5,6 millioner kroner i fjor.

Ligeledes går de tilbage på bruttofortjenesten fra 17,3 til 6,7 millioner kroner, men de knapt så pæne tal er ikke bekymrende.

- Tabet i 2021 er i overenstemmelse med forventningerne. At starte leveringsservice  og udvide aktiviteterne til mere end 20 byer i Danmark har været en markant udgift for virksomheden, skriver ledelsen i ledelsesberetningen.

Blandt andet er udgifterne til ansatte også vokset markant fra 9 millioner kroner til over 34, hvor antallet af ansatte er gået fra 22 til 57.

Og koncernen regner da også med at fortsætte med investeringerne i forretningen i det år, vi netop har taget hul på.

- I 2022 har virksomheden intentioner om at udvide yderligere og øge markedsandelen i tråd med stategien fra moderselskabet Delivery Hero SE. Som konsekvens af den aggressive strategy forventer virksomheden et tab i 2022, lyder det videre fra ledelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08