23948sdkhjf

Nye fødevarer kan igen vinde Produktprisen

Nye, innovative fødevarer kan også i år hente hæder på Bornholm, hvor Produktprisen i juni bliver uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.

Supermarkedskæden Irma, der er ny sponsor for konkurrencen, modtager tilmeldinger indtil 20. april. Sidste år var 120 produkter tilmeldt, hvilket var ny rekord.

Som producent behøver man ikke at have styr på det hele for at tilmelde sig konkurrencen, understreger Mads Marschall, der er arrangør af Sol over Gudhjem.

- Vi vil gerne appellere til, at alle små producenter, der er i gang med at produktudvikle, sender deres produkter ind, selvom de måske ikke er helt klar. Det er en stor mulighed for dem, da de kan få feedback fra nogle af Danmarks dygtigste kokke og sommelierer og dermed få et kvalificeret bud på videreudvikling af deres produkt, siger han.

- Bedre år for år

Mange af finaleprodukterne har de seneste år fundet vej til hylderne hos både Irma og andre butikker i Coop-koncernen. Coop har været sponsor på de første otte udgaver af Produktprisen, men fra og med i år er det udelukkende Irma, der sponsorerer.

- Det giver supergod mening at det netop er Irma, der nu sponsorerer Produktprisen, da det jo ligger helt naturligt i forlængelse af Irmas strategi om at give plads til små, nye iværksættere og sikre at Irma hele tiden kan tilbyde kunderne nye, spændende produkter, siger produktchef i Irma Hanna Schaldemose.

- Produktprisen giver os mulighed for at opdage alle de spændende produkter, der findes, fra danske madiværksættere og ildsjæle rundt om i landet, og vi ser, at innovationsgraden og kreativiteten stiger år for år, tilføjer hun.

Et ekspertpanel bestående af seks dommere tester og vurderer hvert enkelt indstillet produkt. Vinderen i hver af de fire kategorier Mad, Drikke, Konfekture og Innovation får et forløb med Sol over Gudhjems ekspertpanel samt muligheden for at testsælge deres produkter i Irmas butikker.

Finalen holdes på havnen i Gudhjem 25. juni. Efter at tilmeldingsfristen er udløbet 20. april, bliver finalisterne udvalgt i begyndelsen af maj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08