23948sdkhjf

Skiold dropper fransk fejlkøb

Den ene af selskabets to franske fabrikker nedlægges nu efter tre år med negative resultater.
Med et overskud på 2 mio. kr. før skat var 2011 et bedre år end 2010 for Skiold Holding, men der er alligevel plads til forbedring hos landbrugsmaskinproducenten, som før finanskrisen tjente omkring 30 mio. kr. om året.

En af de negative faktorer de sidste par år har været den ene af selskabets franske fabrikker, som man overtog for tre år siden.

- Vi har haft to fabrikker i Frankrig. Den ene, der lige som Skiold i Danmark producerer staldventilation, udstyr til fremstilling af foder osv., har i næsten alle de 13-14 år, vi har ejet den, givet overskud – i 2011 dog et lille minus, siger adm. direktør Henrik Hougaard til Børsen og fortsætter:

- Den anden, der fremstiller kornbehandlingsudstyr, har været en skuffelse. Vi gjorde ikke vores hjemmearbejde godt nok, før vi overtog den. På flere områder var virksomhedens tilstand ikke helt, som vi troede, og nu har vi så valgt at lukke den, således at den fra og med 2012-regnskabet ikke mere belaster koncernen.

Ud over det franske fejlskud har Skiold i 2011 og 2012 ekspederet selskabets største ordre nogensinde i form af staldudstyr til en russisk farm med 5.800 søer og en årlig produktion af smågrise og slagtesvin på 140.000.

- Det er især uden for EU, tingene udvikler sig positivt. Eksempelvis steder som Rusland, Ukraine og Hviderusland, hvor handelsbarrierer står i vejen for fri import af svinekød og dermed sikrer høje svinepriser lokalt. Så samlet er vi knapt så pessimistiske, som vi har været, siger Henrik Hougaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078