Arla udvider produktionen af gule oste på mejeriet i Taulov med 60 procent, så den årligt lyder på 45.000 tons.
Det sker som et led i en samlet udvidelse af mejeriet på 14.000 m2, skriver rådgivningsvirksomheden ALECTIA, som hjælper Arla med at udvide det mejeri, man også var med til at etablere tilbage i 1996.
- ALECTIA har gennem årtier udviklet mejeridesign og har på Taulov Mejeri anvendt et struktureret koncept med et produktionsflow, der snor sig om en midterakse fra mælkeindvejning over osteproduktion, modning og lagring til detailpakkeri og færdigvarelager. Byggeriet på oprindeligt 34.000 m2 er placeret midt på grunden, og der er mulighed for udvidelse i alle retninger, skriver rådgivningsvirksomheden selv om planerne for mejeriet.
Arla meddelte allerede i foråret 2011, at mejeriet ville
ved at samle den på anlæggene i Nr. Vium og Taulov, mod at mejerierne i Klovborg, Hjørring og Falkenberg blev nedlagt.
Investeringerne i Nr. Vium og Taulov beløber sig efter planen til over 600 mio. kr. over den periode, de løber. Alene i 2012 investerer Arla for 1,8 mia. kr., hvoraf
en god milliard kronerlægges herhjemme.