23948sdkhjf

Krydsning af racer skal give mere øko-kød

Et projekt med deltagelse af Videncentret for Landbrug og Aarhus Universitet skal give flere og nye typer økologisk dansk kød.
Hvordan kan krydsninger mellem malkeracer og kødkvægsracer give et større udvalg af økologisk oksekød i høj kvalitet fra ungkvæg?

Det spørgsmål har en projektgruppe med medlemmer fra Videncentret for Landbrug og Aarhus Universitet stillet sig selv med et håb om, at svaret vil føre til holdbare krydsningsdyr med bedre kødproduktionsegenskaber end de renracede malkekvæg.

- Det er svært for økologiske landmænd at gøre det rentabelt at opdrætte ungkvæg der kommer fra rene malkeracer. De får en for lav afregning fra slagteriet, når de sælger dyrene, fordi de rene malkeracer vokser langsommere og aflejrer mindre muskler. Samtidig mister landmændene nu et tilskud de tidligere fik for at opdrætte ungkvæg. Derfor undersøger vi nu, hvad vi kan gøre for at det i fremtiden kan betale sig at opdrætte økologisk ungkvæg og vi dermed kan få mere og gerne endnu bedre danskproduceret økologisk kød, siger Kirstine Flintholm Jørgensen, specialkonsulent i Videncentret for Landbrug, Økologi.

Mere robuste og kødfyldte
Hun er selv deltager i projektet, som foregår på Aarhus Universitet Foulum under ledelse af sektionsleder Mogens Vestergaard fra Institut for Husdyrvidenskab.

- Vi forventer, at det giver robuste og mere kødfulde ungdyr, der kan slagtes, når de er halvandet år gamle, forklarer Mogens Vestergaard.

Krydsningskalvene sættes desuden på græs om sommeren og fodres med grovfoder baseret på kløvergræs om vinteren for at give dem mest mulig græsmarksfoder under opdrætningen.

Kilde: Videncentret for Landbrug

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096