De vil lave verdens bedste køderstatning og har nu Claus Meyer med som investor

De danske iværksættere fra Foodture i Kastrup vil være "verdensmestre i fermenterede
bælgfrugter", og til at indfri den ambition har de nu fået kokken Claus Meyer med som investor.
Foodtures fermenterede bælgfrugtprodukt af typen tempeh hedder Tæmpeh. Det er baseret på økologiske bælgfrugter dyrket på Lolland og i Skåne
– Vi er megastolte over at tiltrække så stærk en profil som Claus, der ligesom os ser vores
Tæmpeh-produkter som et helt suverænt plantebaseret kødalternativ, siger Christian Munch Jakobsen, stifter af Foodture, i en pressemeddelelse.
Foodture blev stiftet i 2018, har seks medarbejdere og holder til i Kastrup i lejede lokaler hos Cofoco Food.
Virksomheden drives af stifter og administrerende direktør Christian Munch-Jakobsen og direktør
Erik Lautrup-Nielsen, som begge er hovedaktionærer.
Foodture sælger bulk-Tæmpeh og patty-bøffer til foodservice samt convenienceprodukter til
Aarstidernes måltidskasser og til Coop.
Desuden fås Tæmpeh i udvalgte Irma-butikker i tre varianter.
Selv om tempeh endnu ikke er særligt kendt i de danske køkkener, har det ifølge Claus Meyer et kæmpestort potentiale, fordi det er et bæredygtigt, rent og ganske lidt forarbejdet produkt, som kan bruges til nærmest alt.
- Jeg har været vild med tempeh, siden jeg smagte det første gang i Singapore for mere
end 20 år siden. Vi var faktisk selv i gang med en tempeh-produktion hos Meyers for nogle
år siden, og Erik Lautrup-Nielsen, som nu er medejer af Foodture, er min tidligere kollega,
så det er med stor glæde, at jeg nu engagerer mig i Foodture, siger Claus Meyer.
I Indonesien er tempeh et gammelt håndværk baseret på fermenterede sojabønner, men ikke mange laver det af nordiske og økologiske råvarer, konstaterer Foodture.