23948sdkhjf

Ny fødevarevirksomhed vokser ud af kollapset salatproducent

Efter tre uger under rekonstruktion er fremtiden sikret for den østjyske salatproducent Yding Grønt. Virksomheden er købt af ejerne bag DanGrow, DanRoots og Månsson, der alle er medlemmer af salgsfællesskabet Gasa Nord Grønt.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at Ole Holst Bjerregaard bliver administrerende direktør i det nye selskab.

I spidsen for den nye konstellation står Søren Rasmussen, som blev medejer i DanGrow i begyndelsen af 2021. Han har aktiviteter og investeringer på tværs af mange brancher, herunder vindenergi, svineavl og andet landbrug.

– Jeg er forholdsvis ny i grøntsagsbranchen, og jeg ser et uforløst potentiale, men også en opgave for avlerne i at sikre, at de får deres fair share af værdien i forædlingsprocessen, siger Søren Rasmussen, som bliver bestyrelsesformand i det nye selskab.

Yding Grønt leverer blandt andet conveniencepakker med skyllet salat til foodservicesektoren, et marked som styrtdykkede i forbindelse med coronakrisen.

I 2020 dalede resultatet således med godt 10 millioner kroner og gik fra et overskud på 6,7 millioner kroner i 2019 til et underskud på 3,4 millioner.

Selskabet blev stiftet i 2002 af Søren Flink Madsen, der indtil rekonstruktionen var både direktør og eneejer.

Den nye direktør, Ole Holst Bjerregaard, nævner, at en væsentlig detalje endnu ikke er kommet på plads efter et par hektiske uger med forhandlinger om den nye konstellation:

– Vi har ikke nået at fastlægge navnet på den nye forædlingsvirksomhed, men det bliver noget med dansk oprindelse, bredere sortiment, convenience, grønt, tradition og vækst – både vækst i grøntsager og i forretning, siger Ole Holst Bjerregaard.

– Det er jo ikke uvæsentligt, hvad vi kommer til at hedde, men vi har haft fokus på at sikre
ejerkreds og struktur bag virksomheden, og vi er alle glade for,  at det hele har kunnet falde på plads så hurtigt, tilføjer han.

Den nye administrerende direktør har en lang karriere inden for fødevarer og produktion, senest i Atria Danmark, kendt for 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at den nye ejerkreds sammen vil sikre "en kraftigt øget konkurrenceevne".

- Den nye ejerkreds avler forskellige typer grøntsager, fra gulerødder over broccoli
og spidskål til porrer, og vil således sammen skabe flere nye og spændende produkter der kun matches af de allerstørste europæiske udbydere, hedder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079