23948sdkhjf

DANÆG: Særstatus vigtig for eksporten

Danske ægs EU-særstatus vil formentlig øge og styrke eksporten til især Tyskland.
Danske æg opnåede med indgangen til juli særstatus i EU, og det vil ikke kun komme de danske forbrugere til glæde.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi jublede, da vi modtog nyheden om EU-særstatus til de danske æg, siger DANÆG’s kvalitetschef Lars H.Thomsen.

Det er især det tyske marked, DANÆG har store forventninger til.

- Den danske EU-særstatus vil klart være med til at styrke vores position i de tyske butikker. Tidligere har tyskerne ikke været så kræsne når det gælder ægkøb og for bare 7-8 år siden kunne tyske forbrugere vælge mellem æg fra blandt andet Italien, Holland og Tyskland. I dag står de danske produkter også på hylden – og de står der for kvalitet og gode råvarer og bliver betragtet som noget særligt i Tyskland, siger eksportchef Harmen-Gero Zempel og fortsætter:

- For DANÆG kommer den nye særstatus dermed til at betyde, at danske æg kommer til at stå endnu stærkere og DANÆG får en klar konkurrencefordel. Forventningen er, at tyskerne fremover vil være parate til at betale lidt mere for de danske æg.

DANÆG har været repræsenteret på det tyske marked siden 2010 og siden begyndelsen af 2012 er Tyskland for alvor blevet et vigtigt marked. Man kan således finde æg fra DANÆG i det meste af Tyskland – fra Flensborg over Berlin til München.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.235