23948sdkhjf

Kurator roser konkursramte Nørmark Food til skyerne - og tror på en hurtig redning

Den konkursramte Vejle-virksomhed Nørmark Food kan muligvis være klar med nye ejere kort efter påske. Og det skyldes ikke mindst, at indehaver Flemming Nørmark Jakobsen er dygtig og i høj grad har vist rettidig omhu.

Det konstaterer konkurssagens kurator, Per Buttenschøn, som skal bruge påskedagene på at forhandle om en redningsplan med potentielle nye ejere.

- Der er meget stor interesse for at overtage Nørmark Food. Jeg har allerede fået en lille håndfuld henvendelser fra virksomheder i branchen, og jeg er meget fortrøstningsfuld med hensyn til, at den her virksomhed kan reddes, siger Per Buttenschøn.

Han oplyser, at det er ledelsen hos Nørmark Food, der selv har begæret konkursen.

- De indså, at det var håbløst at drive virksomheden videre, som markedet er lige nu. Blandt andet stigende kød- og elpriser har ført til, at der er blevet oparbejdet nogle tab. Det har ikke været muligt at sende alle de stigende omkostninger videre til kunderne, så det har alt i alt ført til, at ledelsen traf beslutningen om at begære sig konkurs.

- Det er ærgerligt, for virksomheden fremstår som veldrevet og og med nogle meget dedikerede og loyale medarbejdere. Men det er også i høj grad rettidig omhu, som mange kunne lære noget af. Hvis man ved, at man ikke kan fortsætte uden at pådrage kreditorerne tab, så skal man stoppe, fastslår kuratoren.

- Nørmark er respekteret

Per Buttenschøn kan ikke p.t. sætte tal på, hvor store tab der er i Nørmark Food, og han kan heller ikke sige noget om, hvor meget kreditorerne skal forvente at få.

- Vi arbejder på, at der bliver tale om så små tab for kreditorerne som muligt. Alene det, at der er så stor interesse for at købe virksomheden, viser jo, at den ikke er drevet ud over grænsen for det håbløse. Nørmark Food har ikke fået et dårligt ry, siger han.

- Kan det tænkes, at Flemming Nørmark Jakobsen bliver del af en ny konstellation?

- Det vil ikke være rigtigt af mig at udtale mig om det. Men jeg kan da sige, at han har et meget stort branchekendskab, og at han er respekteret i branchen. Om han bliver del af et nyt set-up, kommer an på både ham og en eventuel køber, svarer Per Buttenschøn.

Han oplyser, at alle de knap 20 medarbejdere hos Nørmark Food er fortsat med at arbejde efter konkursen. Det sker for at undgå, at varelaget, der mest består af svinekød til røgning, går til spilde. 

- Og nu håber vi så, at vi får overdraget virksomheden på en måde, så alle medarbejderne kan fortsætte, siger Per Buttenschøn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109