23948sdkhjf

Overskud trods mange rådne kartofler

Ved den nyligt overståede generalforsamling på Karup Kartoffelmelfabrik kunne direktør Vagn Nielsen fremlægge et ok udbytte i det seneste regnskabsår, trods problemer med vådt vejr i efteråret og mange rådne kartofler.
En forholdsvis tidlig lægning i en tør og varm april måned, gav en god start til kartoflerne. Moderate nedbørsmængder i maj og i begyndelsen af juni bevirkede, at der ingen udvaskning blev af næringsstoffer i kartoffelmarkerne. Men regntiden startede i juli/august og vedblev indtil midten af oktober. Det gav store problemer med optagning af kartofler, og på nogle marker blev der store problemer med vandsure og rådne kartofler, kunne direktøren berette over for de godt 100 fremmødte avlere på årets generalforsamling i Karup.

Kartoffelmelfabrikken kunne efter afskrivninger på 10,3 mio.kr., renteudgifter på 1,4 mio.kr. og skat på 0,6 mio.kr. præsentere et ok overskud på 82,9 mio.kr. Heraf blev der udbetalt 79,8 mio.kr til avlerne og de resterende 3,1 mio.kr. overføres til næste år.

Valg til bestyrelsen
På generalforsamlingen var der samtidig valg til bestyrelsen. Der var genvalg til Anders Dyrberg, Simmelkær, Ole S. Madsen, Ikast og Esben Sangild, Bording.
Nyvalgt blev Benny Jespersen, Hodsager. Niels Barslund, Haderup, som havde været medlem af bestyrelsen siden 1990 ønskede ikke genvalg.
Den øvrige bestyrelse består af Kristian Møller Sørensen, Bording, David Straadt, Fårbæk og Kurt Ø. Jensen, Simmelkær.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:
Formand Anders Dyrberg, næstformand Kristian M. Sørensen og sekretær David Straadt
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078