23948sdkhjf

125 millioner til fødevareinnovation

Erhvervsstøtteordningen Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) åbner nu for den sidste ansøgningsrunde i 2012. Puljen er denne gang på ca. 125 mio. kr., og der kan søges om tilskud fra 0,25-15 mio. kr. pr. projekt.
Puljen kan ansøges af virksomheder og brancheorganisationer, foreninger, selvejende institutioner og offentlige forskningsinstitutioner, skriver Dansk Erhverv.

Ansøgningerne vil blive bedømt ud fra 8 kriterier, der handler om forretningsorienteret nytænkning af bæredygtighed, effektivitet og værdiløft, og de fokuserer på væsentlige problemer og udfordringer for fødevareerhvervet: Fra reduktion af miljø- og klimapåvirkning over forbedret dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og arbejdsmiljø til en mere effektiv videndeling og ambitiøse forretningsstrategier for projekternes resultater. Kriterierne stiller krav om visionære løsninger på udfordringerne, og sammen med de øvrige vilkår for projekterne, er de beskrevet udførligt i indkaldelsen - en vejledning til ansøgere.

Erfaringen fra tidligere ansøgningsrunder peger på, at projekter med en klar og konkret forretningsplan klarer sig bedst. Det handler om at tydeliggøre, hvordan ansøgerne vil omsætte projektets resultater til konkrete, kommercielle indsatser og derved sikre en samlet set større effekt i forhold til bæredygtighed, effektivitet og værdiløft.

Mindre madspild
Blandt de projekter, der har fået støtte i 2012, er initiativer, der skal gøre madspildet mindre. En undersøgelse fra 2011 viser, at der hvert år bliver kasseret 540.000 ton mad, der i alt har en værdi af 8,4 milliarder kroner.

Blandt andet har en speciel opbevaringspose, der får salat til at holde sig længere fået støtte, og dertil kommer en række andre projekter, der spænder vidt og har fokus på både miljø, klima, dyrevelfærd, madspild, sundhed, økologi – og ikke mindst økonomi.

Informationsmøder i Vejle og København
Kom til informationsmøder om mulighederne og få vejledning til at undgå fejl i ansøgningen, netværke med andre potentielle ansøgere. Informationsmøderne finder sted den 15. august 2012 i Vejle og den 17. august 2012 i København.

Ansøgningsfristen er den 19. september 2012.

Læs mere om informationsmøder og ansøgningsmateriale her
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079