23948sdkhjf

Øget svineeksport koster job på danske slagterier

I de seneste år er eksporten af smågrise steget kraftigt, og de danske slagterier har derfor svært ved at fylde deres kapacitet ud.
Alene i de første fem måneder af 2012 er eksporten af smågrise steget med 15 procent i forhold til sidste år. Det betyder, at de danske slagterier har svært ved at skaffe slagtesvin nok til at fylde kapaciteten ud, og det skaber ærgrelse.

- De smågrise, der eksporteres, kunne potentielt skabe merværdi og arbejdspladser i Danmark, siger formand for Danish Crown, Erik Bredholt, til Børsen.

8.000 tabte job
Ole Wehlast fra Fødevareforbundet NNF anslår, at den samlede eksport af smågrise svarer til ca. 8.000 danske slagterijob, og han efterlyser på den baggrund bedre rammevilkår for de danske svineavlere.

Hos Danmarks to største slagterikoncerner har man allerede taget konsekvensen. Danish Crown lukker blandt andet sit slagteri i Esbjerg for at samle produktionen på færre lokationer, og hos Tican har man valgt af og til at stoppe slagtningerne om fredagen.

I 2011 eksporterede svineavlerne ca. 8 mio. smågrise, og hos Danish Crown og Tican har det betydet, at man har mistet ca. 5 procent af råvaregrundlaget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159