23948sdkhjf

Slut med at bruge Skat som bank: Vil tvangsudbetale beløb over 200.000 kr. fra virksomheders skattekonto

Ordningen er blevet misbrugt og virksomhederne har ikke kun foretaget nødvendige indsætninger på deres skattekonto, mener regeringen. Landsdækkende revisionsfirma stiller sig uforstående

Virksomheder med store indeståender på deres skattekonto kan godt begynde at overveje, hvor de fremover skal placere pengene. 15. juni tvangsudbetaler Skattestyrelsen nemlig beløb over 200.000 kroner.

Det oplyser det landsdækkende revisionsfirma BDO i virksomhedens nyhedsbrev, Depechen.

Normalt kan virksomhederne kun have et positivt indestående – altså en kreditsaldo – på deres skattekonto på op til 200.000 kroner. Som en del af covid-19-lovgivningen blev denne beløbsgrænse forhøjet. Først til 10 millioner kroner, og siden 1. februar 2022 har grænsen ligget på 350 millioner.

Den primære årsag til forhøjelsen af loftet var i sin tid et ønske om at afbøde den mulige økonomiske ulempe i form af negative bankrenter, som udskydelsen af en række betalingsfrister for A-skat og moms mv. gav de virksomheder, som rent faktisk godt kunne have betalt til tiden.

BDO oplyser, at det oprindelig var planen, at muligheden for store indeståender skulle stoppe 1. juni 2022, men i slutningen af april sidste år vedtog Folketinget et af regeringen fremsat lovforslag om at forlænge ordningen til og med 1. maj 2023.

”Nu har regeringen så skiftet mening, og ud af det blå har skatteministeren fremsat et nyt lovforslag, hvorefter muligheden for store indeståender pludselig kun skal løbe til og med 14. juni 2022. Fra onsdag 15. juni 2022 vil grænsen igen lyde på 200.000 kroner, og beløb herudover vil på denne dato blive udbetalt til virksomhedens NemKonto”, forklarer BDO i sit nyhedsbrev.

Ifølge BDO begrundes forslaget med, at ordningen er blevet misbrugt derved, at virksomhederne ikke kun har foretaget indsætninger på deres skattekonto til dækning af fremtidige betalinger af skat og moms, men helt generelt har indbetalt overskydende likviditet på skattekontoen.

Helt uforstående

BDO stiller sig uforstående overfor regeringens udsagn om, at muligheden for høje indeståender afvikles på grund af misbrug, da de oplyste beløb angiveligt har været nogenlunde de samme i hele ordningens løbetid.

”Vi har således tidligere fået oplyst, at 189.000 virksomheder ved udgangen af 2020 havde et positivt indestående på deres skattekonto med et samlet beløb på 49,2 milliarder kroner, svarende til et gennemsnitligt indestående på omkring 260.000 kroner. Og i et svar til Folketingets Skattevalg af 19. april 2021 oplyste den daværende skatteminister, at virksomheder med en kreditsaldo på deres skattekonto ved udgangen af februar 2021 havde et samlet indestående på knap 34,6 milliarder kroner. Heller ikke dette blev anset for misbrug”, konstaterer BDO i Depechen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14