23948sdkhjf

Danish Crown vil hindre kirkebyggeri

Danish Crown vil have Frederikshavn Kommune til at forhindre byggeri af en ny baptistkirke i Sæby, hvor slagterikoncernen har et slagteri. 

Det skriver Nordjyske Stiftstidende

Baptistmenigheden købte grunden til nybyggeriet af kommunen for halvandet år siden. En forudsætning for, at kirkebyggeriet kan gennemføres, er, at kommunen ændrer i kommuneplanen, og i den påkrævede høringsfase har Danish Crown gjort indsigelse.

Danish Crown mener, at tillægget ikke i tilstrækkelig grad sikrer slagteriets eksistens og udvidelsesmuligheder, skriver avisen.

Slagterigiganten anfører, at slagteriet i Sæby er kategoriseret som en risikovirksomhed på grund af mængden af ammoniak i køleanlæg sammenholdt med antallet af mennesker i og omkring slagteriet. Danish Crown udtrykker bekymring for, at området omkring bliver mere vanskeligt evakuerbart ved opførelse af en kirke.

Afstanden fra kirkegrunden til slagteriet er omkring 170 meter.

Beliggenheden i forhold til Danish Crown blev ikke anset som et problem, da kirkesamfundet købte grunden af kommunen. Blandt andet fordi menigheden i flere år havde benyttet lejede lokaler på nabogrunden til kirkelige handlinger.

- Så der vil være det samme antal mennesker i området, efter at vi flytter til en ny kirke, siger formanden for baptistkirken i Sæby, Ib Skoubo, til Nordjyske.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079