23948sdkhjf

Harboes satser på investeringer

Bryggerikoncernen har i det forgangne regnskabsår investeret massivt i at udvikle og udbygge sin internationale organisation og den strategi fortsættes i 2013.
I det netop afsluttede regnskabsår for 2011/12 er Harboe kommet ud med et resultat på 51,1 mio. kr. mod 68,3 mio. kr. året før. En nedgang savrende til 25,3 procent, men som er i overensstemmelse med det forventede.

Driftsresultatet er gået tilbage
Resultatet er påvirket af, at resultatet af den primære drift er gået tilbage med 19,8 procent til 59,5 mio. kr. mod 74,2 mio. kr. sidste år. En udvikling, som til dels kan henføres til investeringer i den internationale salgsorganisation, men også i høj grad er påvirket af koncernens højere omkostninger til råvarer.

Afskrivninger på immaterielle og materielle aktiver indgår også i resultatet af primær drift med 81,5 mio. kr. mod 130,7 mio. kr. året før. Nedgangen skyldes bortfald af afskrivninger i Harboe Ejendomme A/S (tidligere Harboefarm A/S og Gourmetbryggeriet A/S) som følge af salg af anlægsaktiver (produktionsudstyr). Herudover er koncernens afskrivninger påvirket af den gennemførte revurdering af restlevetider for tekniske anlæg.

Investeringer
Årets samlede investeringer udgjorde 95,0 mio. kr. Investeringerne omfatter fortsatte udbygninger i maltekstraktproduktionen, herunder kapacitetsforøgende investeringer. Herudover er der gennemført større investeringer i kapacitetsudvidelse og miljømæssig optimering af Harboes Bryggeris eget rensningsanlæg. Som led i koncernens fortsatte ekspansionsplaner, er der endvidere foretaget investeringer i opkøb af yderligere
arealer i tilknytning til koncernens produktionsenheder i både Danmark og Tyskland.

Koncernens investeringsstrategi har til formål at sikre en fortsat udbygning af koncernens position på såvel nye som på eksisterende hovedmarkeder. Herudover skal investeringerne bidrage til at optimere koncernens ressourceanvendelse
og sikre, at effektiviseringer af produktionsapparatet, har en positiv indvirkning på både ressourceforbrug og udledning i forhold til udviklingen i produktionsvolumen.

Fortsat forkus på ekspansion Planen er i det kommende år at holde fokus på de nordeuropæiske hovedmarkeder og fortsætte den internationale
ekspansion af koncernens aktiviteter.

I 2012/13 forventer Harboe en samlet omsætningsvækst på niveau med væksten i 2011/12. Ligeledes forventer koncernen et resultat før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) samt et resultat før skat på niveau
med 2011/12.

Der er i regnskabsåret 2012/13 planlagt investeringer for 50-80 mio. kr, som primært vil være fokuseret på løbende vedligehold og effektivitetsoptimeringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081