23948sdkhjf

Fødevareproducenter under pres

De danske fødevareproducenter frygter, at de selv kommer til at betale for sæsonens tårnhøje råvarepriser, når efterårets prisforhandlinger med detailhandlen går i gang.
Den værste tørke i 60 år har denne sommer plaget USA, og det har sendt priserne på bl.a. hvede, soja og majs på himmelflugt.

De danske fødevareproducenter følger med stor bekymring udviklingen på råvaremarkederne, da man er bange for, at det ikke bliver muligt at prissætte herefter. Det skriver Børsen i dag.

- På nogle typer mel stiger priserne nu med op til 40 pct. Det er klart, at det har betydning for en virksomhed som vores, og vi kan blive nødt til at kigge på prissætningen af vores produkter. Det kan ikke være anderledes, siger Jan Klarskov Henriksen, adm. direktør, Lantmännen Unibake, til avisen.

Råvareprisstigninger på 30-40 pct. presser fødevareproducenternes indtjening, og derfor vil de naturligvis forsøge at sende prisstigningerne videre til forbrugerne.

Ifølge Børsen har supermarkederne ikke umiddelbart tænkt sig bare at acceptere højere priser og ifølge informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, bliver dette issue uden tvivl en forventelig diskussion til efteråret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078