23948sdkhjf

Bøfhus giver ikke op: Nu kommer overskuddet

Jensens Bøfhus har fået tilført kapital og sætter nu kurs mod lønsomhed

Jensens Bøfhus smider ikke håndklædet i ringen, men er klar til at tage en ny omgang for at bevise sin eksistensberettigelse. 

Budskabet kommer fra administrerende direktør Anders Nikolaisen, der står i spidsen for kæden, som ville have drejet nøglen, hvis ikke den havde fået tilført frisk kapital. Men de mange restauranter nåede ikke at hænge ”lukket-skiltet” i indgangsdøren, før ejerne havde puttet 45 millioner kroner ned i forretningens kasse.

Anders Nikolaisen siger lige ud, at der skal løbes stærkt i branchen for at tjene penge.

- Og det er ikke let, for vi startede jo året med at have bundet snørebåndene sammen, siger han med henvisning til, at spisestederne var ramt af restriktioner i årets første kvartal.

Han vurderer, at kæden er på ret kurs, og at overskuddet før skat i 2022 vil lande på fem millioner kroner ud af en omsætning på lidt over en halv milliard. Den forventede fremgang skyldes, forklarer Anders Nikolaisen, at der er skruet op for markedsføring og træning af personalet. Også på leverandørsiden sker der ændringer, hvor der fremover vil være mere fokus på bæredygtighed.

- De tiltag, vi gennemfører, skal sammen med vores brand give overskud, det er jeg sikker på, siger han og understreger, at tallene i 2023 vil se endnu bedre ud.

Tallene så sådan ud i 2021-regnskabet: Resultatet efter skat lød på minus 12,5 millioner kroner mod minus 13,7 millioner i 2020. Bruttofortjenesten dalede fra 64,5 millioner i 2020 til 60,1 million i fjor. Væk var egenkapitalen.

Anders Nikolaisen skønner, at covid-19-konsekvenserne i 2021 kostede 10 millioner på bundlinjen. Kæden kunne heller ikke få lønkompensation fra staten, da der kører en konflikt med fagforeningen 3F.

Jensens Bøfhus er et datterselskab til Jensens Food Group, som har en fødevarevirksomhed med samme navn samt fem bøfhus-restauranter i Norge og én i Sverige.

Kæden har 21 spisesteder i Danmark og 170 fuldtidsansatte.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078