23948sdkhjf

Arla afholder krisemøde

Mejerigiganten Arla afholder i aften stormøde i Herning fro at give landets mælkebønder en forklaring på, hvorfor prisen på mælk er faldet.
Kravet fra landmændene på aftenens møde er uden omsvøb at få en acceptabel grund til, at Arla betaler mindre for mælken end tidligere. Det skriver blandt andre Nordjyske.

Mødet er åbent for alle og landsforeningen af danske mælkeproducenter (LDM) har opfordret supermarkedernes indkøbschefer til at deltage på mødet for at få førstehåndsinformation om tilstanden i dansk mælkeproduktion.

- Og så kan det jo ikke være så vanskeligt at lave en ny aftale, når sælger og køber er samlet, lyder det i LDM-ugenyt.

Næstformand i Dansk Kvæg, Christian Lund, har også en klar forventning om, at Arla-toppen kommer med en god forklaring på, hvorfor mælkeprisen har fået et hak ned i august. Samtidig hpber han at få svar på, hvad landmændene kan vente sig af prisudviklingen på længere sigt.

- Det er vigtigt, at vi får informeret landmændene om, hvad der sker ude på markederne. Er det et fald i forbruget, der gør, at priserne falder? Eller er det verdensmarkedet, der er overfyldt med mælk?, siger Christian Lund.

Stormødet finder sted fra klokken 19.00-21.30 i Messecenter Herning. Det er det første større krisemøde om mælkepriser for Arlas producenter siden sommeren 2009, hvor en stor del af landets mælkeproducenter var samlet i Agerskov.
Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094