23948sdkhjf

HK Scan hanker op i organisationen

I et forsøg på at forbedre selskabets lønsomhed melder den svenske slagterikoncern om ny strategi, effektiviseringer og dansk/svensk ledelsesskifte.
HK Scan har netop offentliggjort sine resultater for det seneste halvår.

Omsætningen steg samlet i perioden med 2 pct. og endte på 1,25 mia. euro. EBIT landede på 4,9 mio. euro mod 8 mio. euro i samme periode året før. Nedgangen sker som følge af en negativ EBIT for forretnigen i Sverige, og koncernen er da også i gang med et udviklingsprogram, der skal løfte løsnsomheden på netop det svenske marked.

Effektiviseringerne pågeyndte man i foråret og de er planlagt til at skulle fortsætte frem til udgangen af 2013.

Det er planen at forbrede resultatet med ca. 10 mio. euro årligt. Det kan blandt andet kome til at betyde nedlægning af produktionen på fabriken i Strövelstorp, hvor 150 medarbejdere vil blive berørt. HK Scan har indledt MBL-forhandlinger med personalererpæsentanterne i Sverige.

Direktørskifte på vej
Denis Mattsson, direktør for Sverige og Danmark og medlem af HKScans ledelse går på pension i slutningen af 2012. Rekrutteringen af hans afløser er gået i gang.

Denis Mattsson vil den sidste tid på pposten fokusere det stratgiske projekt i Sverige og lede arbejdet med at reperere og starte produktionen op igen i Vinderup efter branden.

Magnus Lindholm er pr. 1 september 2012 udnævnt til direktør for HKScans operative virksaomhed i Sverige. Hans ovedopgave bliver at gennemføre udviklingsprogrammet i Sverige. Lindholm er rekrutteret internt til denne opgave.

Organisationsændring
Desuden ændrer HK Scan på hele koncernens ledelsessetup, hvor produktionsvirksomhederne harmoniseres og nye koncernfunktioner indføres.

Pr. 1. september 2012 kommer HK Scans ledelsesgruppe til at bestå af:

Adm. direktør: Hannu Kottonen,
Direktør med ansvar for teknologi- og produktudvikling: Aki Laiho
Økonomidirektør:Tuomo Valkonen
Direktør med ansvar for markederne Finland og Baltikum: Anne Mere
Direktør med ansvar for markederne Sverige og Danmark: Denis Mattsson
Direktør med ansvar for produktionsvirksomehederne Away from Home: Jukka Nikkinen
Personaledirektør: Sirpa Laakso
Administrativ og juridisk direktør: Markku Suvanto

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142