23948sdkhjf

Fødevarekæmper vil kun droppe gas, hvis myndighederne presser dem til det

Flere af landets største gasforbrugere vil ikke omlægge sig til andre energiformer end gas, før myndighederne lægger pres på.

Det skriver Berlingske, der har spurgt ind til virksomheder som Arla, Carlsberg, Danish Crown og TripleNines gasforbrug i en tid, hvor leverancerne af gas fra Rusland er særdeles utilregnelige. 

Selvom flere af landets største gasforbrugere, der er på Energinets liste over såkaldt ikkebeskyttede gaskunder, har mulighed for at omlægge sig til andre energiformer, er der ingen planer om dette lige forløbigt.

- Det er vigtigt for mig at sige, at vi kun er på varselsniveauet "early warning", som er det laveste af de tre varselsniveau. Så vi holder snuden i sporet og fokuserer på produktionen. Hvis det bliver nødvendigt, er vi klar til at omstille en væsentlig del af vores produktion til olie, siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown, til Berlingske.

Arla og Carlsberg skriver ligeledes i mails til Berlingske, at man er forberedt på forskellige scenarier, og vil kunne lade produktionen fortsætte som hidtil, hvis der kommer et gasstop. 

Tirsdag blev EU-landene enige om på frivillig basis at reducere brugen af gas med 15 procent, som et led i forberedelserne på en usikker vinter. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141