23948sdkhjf

Fiskeauktion i strid med Fødevarestyrelsen

Der er mildt sagt dårlig stemning mellem Fiskeauktionen i Thyborøn og Fødevarestyrelsen.

Styrelsen har politianmeldt auktionen, og det chokerer direktøren for Danske Fiskeauktioner, Michael Lodahl, skriver Avisen Danmark.

- Vi ved ikke, hvad vi skal gøre anderledes. Jeg er temmelig chokeret, men vi er nødt til bare at køre videre, indtil vi bliver lukket. Og til den tid lukker de en virksomhed, der omsætter for 500 millioner kroner, siger Michael Lodahl til Avisen Danmark.

I marts var Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg i auktionshallen og noterede sig, at der bliver kørt med truck på de våde gulve i lokalerne.

Kørslen skaber opsprøjt fra gulvet, som rammer fiskekasserne, der står direkte på gulvet, når de efter auktionen bliver sorteret ud til køberne.

Dette vurderer Fødevarestyrelsen som en risiko, da kasserne kan forurene fiskene, når kasserne løftes op fra gulvet og stables oven på hinanden.

Denne forklaring afviser Michael Lodahl, der mener, at der er stor forskel på, om der er tale om opskårne fisk på en filetfabrik, hvor hygiejnen selvfølgelig skal være i top, eller om en fisk i en kasse, som fortsat er beskyttet af fiskenes naturlige slimlag, skriver Avisen Danmark.

Auktionsgulvet bliver vasket dagligt, men ifølge kontrolrapporten kunne styrelsen påvise snavs på gulvet ved aftørring med papir.

Michael Lodahl har rådført sig hos en advokat og en dommer, der giver ham ret, men han frygter, at det er umuligt at vinde sagen, da Fødevarestyrelsen er statens øverste myndighed på området.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078