Danmark er højt oppe på de internationale ranglister, når det gælder mad og gastronomi, og denne førende position skal vi gerne fastholde.
Således bruger Danmark det ”rigtige” OL i London i disse dage til et stort fremstød om blandt andet dansk gastronomisk kunnen. Der kommer dog kun medaljeglans over en sådan indsats, hvis træningen og de øvrige forberedelser har været i top.
Det var tilfældet for tre kokke fra det østjyske, der deltog i London ved åbningsdagene sidst i juli, hvor de leverede nogle forrygende gastronomiske shows. De tre kokke har ud over deres daglige arbejde været gennem en række ”specialtræninger”, der har skærpet deres fokus og kreativitet. De har således alle tre deltaget i konceptet Gastronomisk Undergrund i Aarhus – en ”pop up restaurant”, som kun eksisterer når der er aktiviteter.
I Gastronomisk Undergrund udvikler de unge kokke på dagen en speciel ret uden noget er aftalt på forhånd, og det skaber en boblende kreativitet. De unge kokke har masser af gode ideer, men i det daglige er det ikke muligt at folde sig ud, her kommer Gastronomisk Undergrund ind i billedet, som det sted kokkene kan prøve ideerne af. Sidst men ikke mindst får de et unikt netværk.
Træningslejr i Foodture Lab
Det har været en fornøjelse for AgroTech at være med til at styrke de danske konkurrencefordele ved at tilbyde de helt nye faciliteter i Foodture Lab som træningslejr til de unge kokke lige før afrejsen. Kokke skal udvikle sig og være kreative, for på den måde at løfte hele den danske gastronomi- og måltidssektor. Det kræver en pause fra hverdagen og adgang til gode rammer.
De rammer er til stede i Foodture Lab med stedets state-of-the-art faciliteter og udstyr.
De tre kokke, der var med til eventen ved OL er kokkeelev Mikkel Baadstorp fra restaurant Dauphine i Aarhus, kok Morten Rastad fra Molskroen og kokkeelev Rungthiwa Chummongkhon fra Brasserie Ferdinand, Aarhus.
Fakta om Gastronomisk Undergrund og AgroTech
Gastronomisk Undergrund er en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Der er lige nu en bruttotrup på ca. 40 kokke primært fra Østjylland. Typisk deltager 5-7 kokke pr. arrangement. Kokkene deltager ulønnet og overskuddet går til velgørende formål. Billetter sælges på Facebook, hvor de altid er revet væk på få minutter.
AgroTech er sponsor for Gastronomisk Undergrund og står for det praktiske ved alle arrangementerne, ligesom Gastronomisk Undergrund har mulighed for at træne i Foodture Lab, hvor der også har været afholdt et Gastronomisk Undergrund arrangement med gæster.
Forsiden lige nu
Sprøjter sig til holdbarhed: Californisk plantebelægning skal testes i Danmark
Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang
Dansk fødevareeksport på rekordkurs
Mest læste
- 1 Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"
- 2 Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale
- 3 Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu
- 4 "Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben
- 5 Øko-direktør: Her er min fremtidsdrøm
- 6 10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap
- 7 Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback
- 8 Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted
- 9 Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner
- 10 Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen
Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer
Dekanter-teknologi løftes til nye højder
Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen
Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske
103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning
Ugens grin: Når tømreren har fri ...
Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus
10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap
Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted
"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben
Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier
Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang
Ugens rokader i bestyrelser og direktioner
Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage
Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner
Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre
Allerede nu sætter 2019 konkursrekord
Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide
Se alle Eventkalender
Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"
Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu
Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale
Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback
Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet
Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen
Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen
Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet
Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats
Ægtepar fik millioner for sodavandssucces
Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar
Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark
Trods konkurs: Slagtehus fortsætter
Ny fødevareimportør klar i Køge
Takeaway: Wolt har fart på
Ny whisky er lagret på øl-fade
Se alle Medlemmernes egne nyheder
GRATIS webinar på 30 minutter
Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro
Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent
+6.650 har allerede ét - skal du ikke også have et login?
Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik
Energibesparende alternativ til snekkegear!
Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online
Munchere (neddelere) i høj kvalitet fra AxFlow
Copenhagen Pump fører Allweiler slangepumper
Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert
Få den rigtige pris på el pr. kWh HVER gang
Undgå sammenklæbning, itu-rivning, støv, gnister, stød m.m.
IP67 Profinet switch til hårde miljøer
Version 6 af BRC Packaging and Packaging Materials
Støddæmper hjælper julemanden!
Gravlund Industrigummi sætter omsætningsrekord
PDF-scanning af fakturaer
Gå glad i nødbrusebad og syng jubiduæh
ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR
Stor opbakning til innovativt messeevent
Fuld automatisk vaske- og lagersystem til Vemag vogne
Så let er det at samle en Thern® Davit kran →
Er du usikker på, hvordan du skal gribe kemisk APV an?
PDF-scanning af ordrer
Sidste chance før jul
Job Se alle
- Erfaren plc/scada-programmør med fokus på procesanlæg til kmc, brande
- Produktionsmedarbejdere aftenhold
- Praktikant til hr- og rekrutteringsopgaver hos jks career, brabrand
- Regnskabsmedarbejder
- Lagermedarbejder med navisionerfaring søges
- Key Account Manager - Foodservice DK
- Medarbejder til mixeri på nathold hos danlind
Del artiklen.