Klumme: Dansk gastronomi i topform til OL

| Af Dorthe Lynnerup, projektleder AgroTech | Tip redaktionen om en historie

Også dansk gastronomi deltog ved dette års OL i London. Tre østjyske kokke leverede nogle forrygende gastronomiske shows på åbningsdagene sidst i juli.

Danmark er højt oppe på de internationale ranglister, når det gælder mad og gastronomi, og denne førende position skal vi gerne fastholde.

Således bruger Danmark det ”rigtige” OL i London i disse dage til et stort fremstød om blandt andet dansk gastronomisk kunnen. Der kommer dog kun medaljeglans over en sådan indsats, hvis træningen og de øvrige forberedelser har været i top.

Det var tilfældet for tre kokke fra det østjyske, der deltog i London ved åbningsdagene sidst i juli, hvor de leverede nogle forrygende gastronomiske shows. De tre kokke har ud over deres daglige arbejde været gennem en række ”specialtræninger”, der har skærpet deres fokus og kreativitet. De har således alle tre deltaget i konceptet Gastronomisk Undergrund i Aarhus – en ”pop up restaurant”, som kun eksisterer når der er aktiviteter.

I Gastronomisk Undergrund udvikler de unge kokke på dagen en speciel ret uden noget er aftalt på forhånd, og det skaber en boblende kreativitet. De unge kokke har masser af gode ideer, men i det daglige er det ikke muligt at folde sig ud, her kommer Gastronomisk Undergrund ind i billedet, som det sted kokkene kan prøve ideerne af. Sidst men ikke mindst får de et unikt netværk.

Træningslejr i Foodture Lab
Det har været en fornøjelse for AgroTech at være med til at styrke de danske konkurrencefordele ved at tilbyde de helt nye faciliteter i Foodture Lab som træningslejr til de unge kokke lige før afrejsen. Kokke skal udvikle sig og være kreative, for på den måde at løfte hele den danske gastronomi- og måltidssektor. Det kræver en pause fra hverdagen og adgang til gode rammer.

De rammer er til stede i Foodture Lab med stedets state-of-the-art faciliteter og udstyr.
De tre kokke, der var med til eventen ved OL er kokkeelev Mikkel Baadstorp fra restaurant Dauphine i Aarhus, kok Morten Rastad fra Molskroen og kokkeelev Rungthiwa Chummongkhon fra Brasserie Ferdinand, Aarhus.

Fakta om Gastronomisk Undergrund og AgroTech
Gastronomisk Undergrund er en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Der er lige nu en bruttotrup på ca. 40 kokke primært fra Østjylland. Typisk deltager 5-7 kokke pr. arrangement. Kokkene deltager ulønnet og overskuddet går til velgørende formål. Billetter sælges på Facebook, hvor de altid er revet væk på få minutter.

AgroTech er sponsor for Gastronomisk Undergrund og står for det praktiske ved alle arrangementerne, ligesom Gastronomisk Undergrund har mulighed for at træne i Foodture Lab, hvor der også har været afholdt et Gastronomisk Undergrund arrangement med gæster.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nordex-overskud styrtdykkede

Mange anvendelser for kunstig intelligens i fødevarer

Kunstig intelligens skal finde morgendagens supergær

Projekt til 28 millioner kroner hjælper Carlsberg med nye øltyper

Gumlink henter millioner via Tyrkiet

Hanegal: Vi skal ikke have for mange maskiner

- Det kan også blive for automatisk. mener ledelsen

Nyhedsbrev

Food Innovation House gør klar til åbningsfest

Konservesfabrik har stadig rød bundlinje

Dundrende underskud hos Aasted

Alkoholfri øl skal være billetten til eksport

Svaneke Bryghus vil gøre op med alkoholfri øls dårlige ry

Øko-hippier fra Løvens Hule rejser nye millioner

Bryggerier holder fest uden alkohol

Alkoholfri øl er en voksende trend og indtægtskilde for bryggerier verden over

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Etiket-tjek kan spare en formue

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny journalist på Dansk Handelsblad

Besøg os på DK's største udendørs udstilling for transportbranchen - Vestfyn Trækker fra i morgen

Kom og mød os til Vestfyn Trækker i denne weekend

Bonfiglioli snekkegear

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Nyhed: Integreret kodning ved alle PSENopt II lysgitre fra Pilz

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Oste anlæg til salg

Smurfit Kappa tager endnu et skridt mod opnåelsen af bæredygtighedsmål

40 udstillere samles til Automationsdag

Smart og hurtig montageløsning.

Grib muligheden på Folkemødet 2018

Teknologisk Institut og Berendsen undersøger vaskevand for mikroplast

Vehco sætter fart på væksten gennem ny strategisk ejer AddSecure

Fremtidens robot

JOBOPSLAG: Performance orienteret salgskonsulent til udvikling og opbygning af det svenske marked

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vellykket europæisk konference om udvikling af fødevarer i landdistrikterne

Komplet kasserejser, kassepakke- og palleteringsløsning baseret på Monoblok

Trænger dit sikkerheds hegn også til udskiftning ?

Yamaha robots introducerer det nye Lineære transportsystem LCM-X

Liem er udlært elektriker hos EL:CON

Quickguide: Ved du hvilken slags stregkode, du skal bruge til hvad?

Gratis seminar om anti-korruption og ISO 37001

Send til en kollega

0.26