23948sdkhjf

Klumme: Dansk gastronomi i topform til OL

| Af Dorthe Lynnerup, projektleder AgroTech | Tip redaktionen om en historie

Også dansk gastronomi deltog ved dette års OL i London. Tre østjyske kokke leverede nogle forrygende gastronomiske shows på åbningsdagene sidst i juli.

Danmark er højt oppe på de internationale ranglister, når det gælder mad og gastronomi, og denne førende position skal vi gerne fastholde.

Således bruger Danmark det ”rigtige” OL i London i disse dage til et stort fremstød om blandt andet dansk gastronomisk kunnen. Der kommer dog kun medaljeglans over en sådan indsats, hvis træningen og de øvrige forberedelser har været i top.

Det var tilfældet for tre kokke fra det østjyske, der deltog i London ved åbningsdagene sidst i juli, hvor de leverede nogle forrygende gastronomiske shows. De tre kokke har ud over deres daglige arbejde været gennem en række ”specialtræninger”, der har skærpet deres fokus og kreativitet. De har således alle tre deltaget i konceptet Gastronomisk Undergrund i Aarhus – en ”pop up restaurant”, som kun eksisterer når der er aktiviteter.

I Gastronomisk Undergrund udvikler de unge kokke på dagen en speciel ret uden noget er aftalt på forhånd, og det skaber en boblende kreativitet. De unge kokke har masser af gode ideer, men i det daglige er det ikke muligt at folde sig ud, her kommer Gastronomisk Undergrund ind i billedet, som det sted kokkene kan prøve ideerne af. Sidst men ikke mindst får de et unikt netværk.

Træningslejr i Foodture Lab
Det har været en fornøjelse for AgroTech at være med til at styrke de danske konkurrencefordele ved at tilbyde de helt nye faciliteter i Foodture Lab som træningslejr til de unge kokke lige før afrejsen. Kokke skal udvikle sig og være kreative, for på den måde at løfte hele den danske gastronomi- og måltidssektor. Det kræver en pause fra hverdagen og adgang til gode rammer.

De rammer er til stede i Foodture Lab med stedets state-of-the-art faciliteter og udstyr.
De tre kokke, der var med til eventen ved OL er kokkeelev Mikkel Baadstorp fra restaurant Dauphine i Aarhus, kok Morten Rastad fra Molskroen og kokkeelev Rungthiwa Chummongkhon fra Brasserie Ferdinand, Aarhus.

Fakta om Gastronomisk Undergrund og AgroTech
Gastronomisk Undergrund er en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Der er lige nu en bruttotrup på ca. 40 kokke primært fra Østjylland. Typisk deltager 5-7 kokke pr. arrangement. Kokkene deltager ulønnet og overskuddet går til velgørende formål. Billetter sælges på Facebook, hvor de altid er revet væk på få minutter.

AgroTech er sponsor for Gastronomisk Undergrund og står for det praktiske ved alle arrangementerne, ligesom Gastronomisk Undergrund har mulighed for at træne i Foodture Lab, hvor der også har været afholdt et Gastronomisk Undergrund arrangement med gæster.


Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sprøjter sig til holdbarhed: Californisk plantebelægning skal testes i Danmark

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

Dansk fødevareeksport på rekordkurs

Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer

Dekanter-teknologi løftes til nye højder

Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen

Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske

Nyhedsbrev

15.283 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Når tømreren har fri ...

Gammelt bryghus bliver omdannet til Bryggekulturens Hus

10.000 chokoladejulekalendere tilbagekaldt - smager af pap

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Rekord: 380 julebryg fra de danske bryggerier

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Danish Crown vil investere 1,6 mia. kroner

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Tyggegummi skal hjælpe kvinder med at blive gravide

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Hemmeligt sted: Ota Solgryn er ikke helt hjemme endnu

Mille Food-ejer lukker selskab efter skandale

Crispy Food: Efter nytår får Ota Solgryn det store comeback

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Ny fødevareimportør klar i Køge

Takeaway: Wolt har fart på

Ny whisky er lagret på øl-fade

Se alle Medlemmernes egne nyheder

GRATIS webinar på 30 minutter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

+6.650 har allerede ét - skal du ikke også have et login?

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Energibesparende alternativ til snekkegear!

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online

Munchere (neddelere) i høj kvalitet fra AxFlow

Copenhagen Pump fører Allweiler slangepumper

Kompakt AirLINE ventilø fra Burkert

Få den rigtige pris på el pr. kWh HVER gang

Undgå sammenklæbning, itu-rivning, støv, gnister, stød m.m.

IP67 Profinet switch til hårde miljøer

Version 6 af BRC Packaging and Packaging Materials

Støddæmper hjælper julemanden!

Gravlund Industrigummi sætter omsætningsrekord

PDF-scanning af fakturaer

Gå glad i nødbrusebad og syng jubiduæh

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Stor opbakning til innovativt messeevent

Fuld automatisk vaske- og lagersystem til Vemag vogne

Så let er det at samle en Thern® Davit kran →

Er du usikker på, hvordan du skal gribe kemisk APV an?

PDF-scanning af ordrer

Sidste chance før jul

Send til en kollega

0.165