23948sdkhjf

Klumme: Dansk gastronomi i topform til OL

| Af Dorthe Lynnerup, projektleder AgroTech | Tip redaktionen om en historie

Også dansk gastronomi deltog ved dette års OL i London. Tre østjyske kokke leverede nogle forrygende gastronomiske shows på åbningsdagene sidst i juli.

Danmark er højt oppe på de internationale ranglister, når det gælder mad og gastronomi, og denne førende position skal vi gerne fastholde.

Således bruger Danmark det ”rigtige” OL i London i disse dage til et stort fremstød om blandt andet dansk gastronomisk kunnen. Der kommer dog kun medaljeglans over en sådan indsats, hvis træningen og de øvrige forberedelser har været i top.

Det var tilfældet for tre kokke fra det østjyske, der deltog i London ved åbningsdagene sidst i juli, hvor de leverede nogle forrygende gastronomiske shows. De tre kokke har ud over deres daglige arbejde været gennem en række ”specialtræninger”, der har skærpet deres fokus og kreativitet. De har således alle tre deltaget i konceptet Gastronomisk Undergrund i Aarhus – en ”pop up restaurant”, som kun eksisterer når der er aktiviteter.

I Gastronomisk Undergrund udvikler de unge kokke på dagen en speciel ret uden noget er aftalt på forhånd, og det skaber en boblende kreativitet. De unge kokke har masser af gode ideer, men i det daglige er det ikke muligt at folde sig ud, her kommer Gastronomisk Undergrund ind i billedet, som det sted kokkene kan prøve ideerne af. Sidst men ikke mindst får de et unikt netværk.

Træningslejr i Foodture Lab
Det har været en fornøjelse for AgroTech at være med til at styrke de danske konkurrencefordele ved at tilbyde de helt nye faciliteter i Foodture Lab som træningslejr til de unge kokke lige før afrejsen. Kokke skal udvikle sig og være kreative, for på den måde at løfte hele den danske gastronomi- og måltidssektor. Det kræver en pause fra hverdagen og adgang til gode rammer.

De rammer er til stede i Foodture Lab med stedets state-of-the-art faciliteter og udstyr.
De tre kokke, der var med til eventen ved OL er kokkeelev Mikkel Baadstorp fra restaurant Dauphine i Aarhus, kok Morten Rastad fra Molskroen og kokkeelev Rungthiwa Chummongkhon fra Brasserie Ferdinand, Aarhus.

Fakta om Gastronomisk Undergrund og AgroTech
Gastronomisk Undergrund er en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Der er lige nu en bruttotrup på ca. 40 kokke primært fra Østjylland. Typisk deltager 5-7 kokke pr. arrangement. Kokkene deltager ulønnet og overskuddet går til velgørende formål. Billetter sælges på Facebook, hvor de altid er revet væk på få minutter.

AgroTech er sponsor for Gastronomisk Undergrund og står for det praktiske ved alle arrangementerne, ligesom Gastronomisk Undergrund har mulighed for at træne i Foodture Lab, hvor der også har været afholdt et Gastronomisk Undergrund arrangement med gæster.


Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Konkursramt pålægsfabrik er reddet

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

Ugens grin: Lønforhøjelsen gav bagslag

Venner er hoppet med på ginvognen

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Fiskefirma afsløret i omfattende fusk

Nyhedsbrev

15.099 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Messe byder på topkokkedyst

Online Avis Arkiv

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Carlsberg overgår nu storebror Heineken i evnen til tjene penge

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Arla scorer kassen på Starbucks-aftale

Food Festival igen klar med Branchefredag

Verdensnyhed: Nu bliver græs til mad i Skive

Carlsberg kan ikke matche den perfekte sommer i Vesteuropa

Carlsberg øger salget efter stor fremgang i Kina og Vietnam

Ticans nye direktør har brug for flere ansatte

Jysk storkøkken i konkurssag

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Matchmaking: Fødevarefolk kan få hul igennem til Polen

1

Styrelse går efter fødevaregigant: Populært varemærke forbydes

Kinesere investerer stort i fynsk fabrik

Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Budweiser giver vokseværk hos verdens største bryggeri

Kinesisk eksport-bøvl: Danish Crown fyrer på griseslagteri

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Teknologisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Webinar: Maskindirektivets krav til CE-mærkning

Solar angriber markedet for mekanik og teknik

NYHED: Perfekt microdosering! Ingen dryp, intet rod - Se de imponerende billeder her

Hvordan kan din emballage blive mere bæredygtig?

Fugt kan skabe store problemer

Hele 622,1 Ton på krogen...

Mirit Glas leverer safirglas til industrien

Vidste du dette om Nomo?

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online hos Fibox

AxFlow servicerer alle kompressor mærker og har alt i efterbehandling...

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Nu kan du bestille online i vores eShop

Expression har designet nogle super smarte fleksible messekit løsninger til din næste stand :)

Mountain Top Industries placerer to-cifret millionordre hos Egatec

TYTAN gruppeafbrydere fås nu hos Ara-El

ALPMA osteriudstyr

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Udlejning af doserings-/blandingsmaskiner

Den korteste vej til det rigtige værktøj!

19-årig robot hos Bisca arbejder for en solsikker sommer

Oplev SMC’s nye produkter på hi-messen

Skal din virksomhed være mere innovativ?

Det perfekte match

Hurtig og pålidelig konfigurering af automatiserede procesventiler med nyt ...

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Send til en kollega

0.207