Klumme: Dansk gastronomi i topform til OL

| Af Dorthe Lynnerup, projektleder AgroTech | Tip redaktionen om en historie

Også dansk gastronomi deltog ved dette års OL i London. Tre østjyske kokke leverede nogle forrygende gastronomiske shows på åbningsdagene sidst i juli.

Danmark er højt oppe på de internationale ranglister, når det gælder mad og gastronomi, og denne førende position skal vi gerne fastholde.

Således bruger Danmark det ”rigtige” OL i London i disse dage til et stort fremstød om blandt andet dansk gastronomisk kunnen. Der kommer dog kun medaljeglans over en sådan indsats, hvis træningen og de øvrige forberedelser har været i top.

Det var tilfældet for tre kokke fra det østjyske, der deltog i London ved åbningsdagene sidst i juli, hvor de leverede nogle forrygende gastronomiske shows. De tre kokke har ud over deres daglige arbejde været gennem en række ”specialtræninger”, der har skærpet deres fokus og kreativitet. De har således alle tre deltaget i konceptet Gastronomisk Undergrund i Aarhus – en ”pop up restaurant”, som kun eksisterer når der er aktiviteter.

I Gastronomisk Undergrund udvikler de unge kokke på dagen en speciel ret uden noget er aftalt på forhånd, og det skaber en boblende kreativitet. De unge kokke har masser af gode ideer, men i det daglige er det ikke muligt at folde sig ud, her kommer Gastronomisk Undergrund ind i billedet, som det sted kokkene kan prøve ideerne af. Sidst men ikke mindst får de et unikt netværk.

Træningslejr i Foodture Lab
Det har været en fornøjelse for AgroTech at være med til at styrke de danske konkurrencefordele ved at tilbyde de helt nye faciliteter i Foodture Lab som træningslejr til de unge kokke lige før afrejsen. Kokke skal udvikle sig og være kreative, for på den måde at løfte hele den danske gastronomi- og måltidssektor. Det kræver en pause fra hverdagen og adgang til gode rammer.

De rammer er til stede i Foodture Lab med stedets state-of-the-art faciliteter og udstyr.
De tre kokke, der var med til eventen ved OL er kokkeelev Mikkel Baadstorp fra restaurant Dauphine i Aarhus, kok Morten Rastad fra Molskroen og kokkeelev Rungthiwa Chummongkhon fra Brasserie Ferdinand, Aarhus.

Fakta om Gastronomisk Undergrund og AgroTech
Gastronomisk Undergrund er en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Der er lige nu en bruttotrup på ca. 40 kokke primært fra Østjylland. Typisk deltager 5-7 kokke pr. arrangement. Kokkene deltager ulønnet og overskuddet går til velgørende formål. Billetter sælges på Facebook, hvor de altid er revet væk på få minutter.

AgroTech er sponsor for Gastronomisk Undergrund og står for det praktiske ved alle arrangementerne, ligesom Gastronomisk Undergrund har mulighed for at træne i Foodture Lab, hvor der også har været afholdt et Gastronomisk Undergrund arrangement med gæster.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Konkurs: Lille burger-kæde valgte forkert by

Legendariske cafélokaler skifter ejer

Hanegal udvikler "som vanvittige" uden kød

Carl's Jr. vil have mange flere danske restauranter

Haarslev Industries i clinch med grundlægger

Mange flere kan nu sortere madaffald

Nyhedsbrev

Kammeradvokaten gransker fiskefabriks konkurs

Især skattevæsenet har penge i klemme

Øl-idé hædret med 100.000 kroner

Det Danske Madhus: Vi er udsat for opgavetyveri

Lægger sag an efter aftale om ældremad

Bager fik smadret butik efter krav om beskyttelsespenge

Bornholmsk gin tæt på lancering

1

Rugbrød tilbagekaldes - risiko for kølemiddel

Ugens grin: Trafik-forvirring

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Statsministeren overrakte masser af guldmedaljer

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

2

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Hakkekød trækkes tilbage

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

51 restauranter med i DinnerDays

Bite Copenhagen får ny direktør

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

PanPac nomineret til mest innovative virksomhed i Jammerbugt 2018

Dansk halbyggeri bygger sikret gårdmiljø til Vestre Fængsel

Ny praktikant hos Carl Stahl A/S

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Auktioner fra kun 1 kr. - gør et kup på udstyr til køkken og kantine hos Cateringinventar.dk

Ny salgsingeniør hos Moldow

→ Bruger Du Hydraulik Til Løft? ←

Effektiv luftfordeling med opblandingsventilation

Gratis Festo webinar: undgå overdimensionerede pressesystemer

Eksterne kompetencer reducerer West-Marine’s omkostninger med 70 %

Rustfri Gear og motorer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Praktiske kasser til transport og opbevaring

Ekspertise over hele linjen

Fendere og fendersystemer fra WILLBRANDT Gummiteknik

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Få det tekniske overblik med nyt overskueligt Hygienic katalog

Organisationsændring hos Trescal Danmark

Dynamisk, struktureret og eksekverende global salgssupporter

ABB og Formula E indgår partnerskab for at skabe fremtiden for e-mobilitet

Energibesparende rengøringsbord.

Socomecs Atys S - Atys SD serie

RAILQ™ – Undersøgelse af kranens køreskinner

FUGTKONTROL byder igen i år velkommen på vandværksmessen i Roskilde

Send til en kollega

0.2