23948sdkhjf

Biomar vokser i Chile og Norge

Fiskefoderproducenten har i årets først kvartal haft en stærk omsætningsvækst i både Norge og Chile, men ledelsen forventer aktiviteten daler i andet halvår.
BioMar realiserede i 1. halvår 2012 en meget stærk vækst i omsætningen, selv om vækstraten i 2. kvartal blev lavere end i 1. kvartal.

Omsætningen blev forøget med 31% fra 2.697 mio. kr. i 1. halvår 2011 til 3.527 mio. kr. i 1. halvår 2012, baseret på en tilsvarende fremgang i mængder, da gennemsnitspriserne var stort set uændrede. Den store fremgang kan primært henføres til en fortsat markeds-vækst på BioMars to største markeder Chile og Norge.

Den meget høje, men dog gennem halvåret aftagende vækst i både Norge og Chile, forventes i 2. halvår 2012 at blive afløst af en langt mere moderat vækst, og i Norge måske endda af et fladt marked.

Stabilt totalmarked
Totalmarkedet i Continental Europe forventes at være nogenlunde stabilt i den kommende periode. Den mest markante ændring er, at priserne for portionsørreder faldt i forsommeren, hvilket sammenholdt med stigningen i råvarepriser lægger et vist pres på dette segment. Priserne på guldbars (havaborre) og havbars har derimod indtil nu været acceptable, og da det er de primære fisk for de sydeuropæiske opdrættere, har det givet BioMar mulighed for en fortsat fornuftig forretning i dette område trods den generelle økonomiske uro i regionen.

Fuld kapacitet i Chile
BioMar er meget tæt på fuld kapacitetsudnyttelse i Chile, og arbejdet med planlægning af en kapacitetsudvidelse fortsættes, men timingen vil naturligt afhænge af mar-kedsudviklingen. På de øvrige markeder er der for nærvæ-rende stadig tilstrækkelig kapacitet.
Den nyopførte fabrik i Costa Rica blev officielt indviet den 23. juli 2012 med deltagelse af bl.a. den costaricanske præsident og fire ministre. Produktionen på fabrikken er opstartet i beskeden skala som planlagt, og kapaciteten vil gradvist blive øget gennem 2. halvår 2012.

Forventninger til fremtiden
Efter et 1. halvår 2012 med stor fremgang i omsætning og indtjening sammenlignet med året før forventes BioMar i 2. halvår 2012 at realisere en omsætning, som mere er på niveau med omsætningen i 2. halvår 2011. Samtidig for-ventes den intensiverede konkurrence at øge presset på indtjeningen.

På den baggrund fastholdes den senest udmeldte forvent-ning om en omsætning i 2012 på ca. 8 mia. kr. Forventningen til årets resultat af primær drift (EBIT) fastholdes lige-ledes uændret i intervallet 400-420 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078